predrag_radosevic_cg

ZLATIBOR BOKSING NAJT

Rivali uvereni u svoj trijumf

 

Zvaničnim merenjem u hotelu „Palisad“ gde je ulaz bio slobodan, što su gosti srpske planinske lepotice – Zlatibora iskoristili da prisustviju „zagrevanju“ pred veliki bokserski spektakl – Zlatibor boksing night, zakazan za četvrtak, 12. januara, zapravo je počela borba rivala.

Rezultati merenja:

Mane Marčeta 103 kg, Gabor Farkas 112 kg

Milan Piperski 70 kg, Norbert  Sekeres 71 kg

Predrag Radosevic 71,9 kg, Rony Gabel 72 kg

Početak van četvorougla omeđanog konopcima bio je zanimljiv jer su borci u svojim izjavama samouvereno isticali da će iz borbi izaći kao pobednici. Organizatori spektakla, „Balkan boksing“ i „Kety Box Promotion“ iz Hanovera uz svesrdnu pomoć Opštine Čajetina i Turističke organizacije Zlatibora potrudili su se da ovim činom merenja već podignu „temperaturu“ i tako, u najavi već, privuku publiku da svojim prisustvom ovu sportsku priredbu dignu na novo koji borci i zaslužuju.*

Povezana vest:  PRIPREME BOROVČANINA U HAMBURGU!

U glavnoj borbni večeri u srednjoj kategoriji za titulu IBF Internacional nastupiće Predrag Radošević iz Crne Gore, a njegov protivnik će biti Rony Gabel iz Nemačke imaće priliku da u 12 rundi pokažu koliko su spremni.

-Spreman sam, dobro sam trenirao i s velikim nestrpljenjem čekam početak borbe. Ni jednog trenutka ne sumnjam u uspeh. Naravno, respektujem protivnika, svestan sam da se radi o borcu koji ni jednog momenta ne sme da se potceni, ali moj cilj je jasan. Želim pobedom da stignem do titule koja će mi pružiti priliku za dalje napredovanje. Pozivam sve ljubitelje boksa da dođu u sportsku halu „WAI TAI“ i da mene, ali i moje kolege koji će nastupiti u uvodnim borbama, svojim bodrenjem odvedu do trijumfa – rekao je bokser iz Crne Gore Predrag Radošević posle merenja.

Povezana vest:  Formirana nacionalna škola boksa u Srbiji

Njegov rival Rony Gabel se nije ustezao da „prognozira“ ishod susreta. Da li da sebe ohrabri, ili je zaista toliko spreman i samouveren, tek Gabel smatra da će pobediti.

– Uz svo uvažavanje rivala za koga sam čuo da je veliki borac, smatram da mogu trijumfovati. Svesni smo da nam je ovo prilika i zato ćemo obojica dati sve od sebe kako bismo stigli do cilja, a to će samo ići u korist publike koja će, uveren sam, prisustvovati velikoj borbi.

Povezana vest:  Borovčanin u 2011. juri titulu prvaka Evrope u WBO verziji

U uvodnim mečevima Milan Piperski će rukavice ukrstiti s neugodnim Mađarom Norbertom Sekerešom, a meč je predviđen da traje četiri runde. Četiri runde boksovaće i Mane Marčeta, a rival mu je takođe Mađar Gabor Farkaš. U ringu će se naći još Ivan Ribać koji je najavio svoj povratak.

Početak bokserskog spektakla predviđen je za 19 časova, a ulaznice se mogu nabaviti na blagajnama hale i u Turističkoj organizaciji Zlatibora po cenama 300 dinara za tribine i 600 dinara za mesta u parteru.