petar_zivkovic_zlatibor_jan

Petar Živković, nova nada srpskog boksa!

 

Posle samo devet borbi (5KO) među konopcima Petar Živković, momak iz Topole u profi boksu, pobrao je simpatije probirljive bokserske publike. Poslednji duel Živković je imao na Zlatiboru 12. januara kada je stao u gard stamenom Rumunu Robertu Kristei.

Posle osam paklenih rundi Živković je na poene pobedio Rumuna ali je trasirao put ka novim pobedama a, čini se, da je i blizu borbe za jedan od pojasa u nekoj od četiri najjače svetske federacije – WBC, IBF, WBO i WBA. Ipak, Živković, član bokserskog kampa Serbian Fajter ima puno poverenja u menadžera Dragana Ignjatovića koji ga vodi ka profi vrhu.

Povezana vest:  Veljko Ražnatović pojačao bokserski klub Crvena zvezda

Na Zlatiboru, pred meč Živković je delovao pomalo nervozno ali kada je stao na ring nervoza je nestala, Petar je zasjao i pokazao, po deveti put, da je jedan od najboljih srpskih boksera u velter katigoriji. Na prestižnom bokserskom sajtu bokserc Živković je posle ovog meča skočio za 71 mesto i sada se nalazi na 222 poziciji u svetu. Na rang listi u Evropi Živković se nalazi na 64 mestu dok je Stefan Stevanović 80 u Evropi a Bogdan Mitić 129.

Povezana vest:  PRVENSTVO DRŽAVE U ŽENSKOJ KONKURENCIJI I MUŠKOJ ZA NAJMLAĐE TAKMIČARE, U Kačarevu završene borbe

Naredni meč Živković će imati u martu protiv boksera koji će biti bolje rangiran nego on, naravno, u osam rundi a Živković će boksovati uvodne mečeve Nikoli Sjekloći u martu u Beogradu i u junu u Budvi a za decembar ove godine je planirano, kaže se u njegovom kampu, Živković će boksovati za titulu WBC prvaka Mediterana ali u poluvelter kategoriji.

Skroman, Petar je otac dvoje dece i još jedno na putu, Živković gradi profi karijeru ali i širi porodicu u duhu srpstva. Podsećnja radi Živković je profesionalni prvak Evrope u kategoriji do 64,5 kilograma u ful kontaktu. Živković je tada pobedio Jarko Jusila. Upravo je taj Finac stigao u Beograd pred meč na Zlatiboru da sparinguje sa Živkovićem za devetu pobedu u profi boks karijeri.

Povezana vest:  Revanš meč Fjurija i Klička mogao bi da se održi u maju u UAE

-Bilo je teško na Zlatiboru. Naprono sam trenirao i stigao sam, zasluženo do nove pobede. Siguran sam da ću u narednom periodu imati još mečeva za rejting i da ću uskoro dobiti priliku da se dokažem u borbi za jedan od pojasa – bio je kratak Živković.

PHOTO: ataimages.rs

petar_zivkovic_zlatibor_jan_2012_1