miroslav_popovic

SKUPŠTINA WBC CISBB

Popović predsednik, prvi meč za titulu Mitić protiv Novikova

 

Proteklog vikenda (28.1 – 29.1) u hotelu RITZ CARLTON u Moskvi održana je Skupština federacije Zdruzenih nezavisnih i Slovenskih zemalja pod okriljem WBC (World Boxing Council). Za novog predsednika WBC CISBB (CISBB je jedna od 10 regionalnih ogranaka WBC) izabran je prof. dr. Miroslav Popović, inače clan Borda WBC već punih 17 godina.

Za potpredsednike su izabrani: Mikhail DENISOF, dosadašnji predsednik, Milorad Martinović, predsednik Crnogorske profi fedeacije i Vladimir Laptev, član Olimpiskog komiteta Rusije, čovek koji je organizovao 25 kamiona humanitarne pomoći Srbima na barikadama u Kosovskoj Mitrovici pre dva meseca.

Povezana vest:  SPEKTAKL U MGM – U NA PRAZNIK RADA, Mejveder pobedio Mozlija

-Na kongresu WBC u Las Vegasu, decembra prošle godine, je dogovoreno da se što pre održi Skupština CISBB i izabere novo rukovodstvo koje će poboljšati rejting CISBB-a, napraviti što više mečeva za CISBB šampione, kao i organizovati CISBB ekipu za predstojeci WBC Svetski kup, koji počinje u maju 2012. Takođe je dogovoreno da CISBB šampioni budu visoko kotirani na WBC rang listama i to minimum na 15-sto mestu – rekao je Luka Popović.

Povezana vest:  Janićijević i Veidman najavile beskompromisnu borbu na Zlatiboru  

Prvi meč za titulu CISBB biće organizovan 3 marta 2012 u Čalebinsku, Rusija, a biće za šampiona u velter kategoriji izmedju Rusa Antona Novikova, 22-0 i našeg šampiona Bogdana Mitića (17-2). Pobednik ovog meča biće visoko rangiran na WBC listi i predstavljace CISBB na WBC Svetskom kupu.

– U Moskvi smo imali veoma konstruktivne razgovore i sproveli sva uputstva našeg predsednika WBC, Hose Sulejmana. Znam da ćemo opravdati njegovo poverenje i stvoriti jednu od najjačih regionalnih federacija. Rusija, kao i cela Istočna Evropa, ima veliki broj kvalitetnih boksera, a mi ćemo im pomoći da preko CISBB titule što pre dobiju šansu za boksuju za Intenacionalnu i WBC svetsku titulu. Takođe, želimo da većinu mečeva organizujemo u zemljama članicama CISBB i na taj način pokažemo da ne zaostajemo, u organizacionoj moći, za zemljama zapadne Evrope – reči su novog predsednika CISBB, prof. dr. Miroslava Popovića.

Povezana vest:  VEČE PROFI BOKSA U BAJINOJ BAŠTI, Marčeta pred domaćom publikom, Nikolić debituje