bokser_kopaonik

VISINSKE PRIPREME BOKSERA NA KOPAONIKU

Orlovi bruse formu za OI

 

Za reprezentativce Srbije u amaterskom olimpijskom boksu danas (četvrtak, 19. januar) su počele pripreme. Naime, osmorica srpskih Orlova su se okupili u hotelu Trim na Košutnjaku odakle su krenuli put Kopaonika gde će provesti 20 dana na visinskim pripremama.

Na Kopaoniku će trenirati Miloš Baltić (do 49kg), Vanja Bačić (do 52kg), Nenad Dimitrijević (do 56kg), Ljubomir Marijanović (do 64kg), Aleksandar Drenovak (do 75kg), Nikola Jovanović (75-81kg), Marko Nikolić (do 81kg) i Milutin Stanković (+91kg).

Povezana vest:  Zlatne bokserke!

U petak bi trebalo da im se pridruži na Kopaoniku Zoran Manojlović, v.d. šefa stručnog štaba reprezentacije. Početkom marta reprezentaciji će se pridružiti i Branimir Stanković (do 60kg), koji učestvuje u Svetskoj ligi, gde brani boje ekipe Gromovnika iz Milana.

Bokseri su predvođeni trenerom seniorske reprezentacije Bokserskog saveza Srbije Miodragom Milićem, krenuli na Kopaonik a biće smešteni u hotelu Srebrenac sve do 7. februara.

Povezana vest:  Duel Heja i Čisore 14. jula u Londonu

Bokseri su na pripreme krenuli jer ih u narednom period čekaju turnir ali I kvalifikaciono takmičenje za Olimpijske igre u Londonu. Želja Stručnog štaba je da se pored Aleksandra Drenovaka na Ostrvu nađe još neki srpski reprezentativac.

Reprezentativci su obavili razgovor u Košutnjaku sa članovima BSS i to: predsednik BSS Velizar Đerić, potpredsednik nacionalnog saveza i koordinator za muški boks Božidar Tadić, članovi UO BSS Slobodan Unković i Predrag Lečić, kao i v.d. generalnog sekretara BSS Miladin Vasojević.

Povezana vest:  SP AZERBEJDŽAN 2011, Marko Nikolić izgubio od Litvanca Semiotasa

– Na vama je da trenirate, a na nama u BSS je da vam obezbedimo optimalne uslove za pripreme, u cilju da pored Drenovaka, izborite još koju olimpijsku vizu – rekao je Velizar Đeri.

Po povratku sa Kopaonika, prvi takmičarski test momci će imati sredinom februara na međunarodnom turniru u Bugarskoj, a odmah potom i u Hrvatskoj. Do odlaska na kvalifikacioni turnir u Turskoj, Orlovi će učestvovati i na turniru u Češkoj, u martu.