VANJA_BACIC_ZABALJ_30_VOJ_RUKAVICA

30. „VOJVOĐANSKA ZLATNA RUKAVICA“ FINALE

Trofej Vouteru Đokiću

 

U Novom Sadu i Žablju, posle tri dana borbi, završen je jubilarni, 30. međunarodni turnir „Vojvođanska zlatna rukavica“ za mlade boksere (eks juniori). Na ringu se pojavilo 67 boksera kao i 52 devojke iz 17 zemalja. Ono što su takmičari prikazali bilo je zaista na visokom nivou ali zbog vremenskih uslova bilo je malo publike.

U finalu, u Novom Sadu, najviše su pokazali takmičari iz Rusije, koji su osvojili pet zlatnih i jednu srebrnu medalju. I pored odličnih borbi ruskih takmičara trofej je pripao Holanđaninu srpskog porekla, Vouteru Đokiću. Momak je imao tri borbe a u finalu je za protivnika imao reprezentativca Srbije Denisa Memetovića, koji mu je pružio odličan otpor. Đokić je bio bolji i na kraju je slavio sa 10:2. Jedini srpski borac koji je slavio u finalu bio je Sebastijan Šaćiri, bokser pred kojim je blistava budućnost ako nastavi sa napornim treninzima. Šaćiri je pobedio Bugarina Banbanova sa 5:4.

Povezana vest:  BOKS SPEKTAKL U SRK „SUNČANA REKA” 5. SEPTEMBRA, Kovačević brani WBU pojas prvaka sveta

Za najboljeg tehničara proglašen je Grk Aleksandros Canikidis, dok su najborbeniji par bili Xabrailov (Rusija) i Minev (Bugarska).

Devojke su prvi put učestvovale na ovom turniru i ostavile su solidan utisak. Žabaljčanka Marija Pavlov sjajno se borila u finalu i održala lekciju “pesničenja” Mađarici Nađ Korneliji. Sudije su tu borbu bodovale 23:5 za Pavlov. Marija Pavlov proglašena je za najbolju takmičarku turnira, tehničar je Laleika Vali iz Indije, a najborbeniji par bile su Mađarica Satman Petra i Sizokova Togzan iz Kazakhstana.

Povezana vest:  SVETSKA PRVENSTVA U BOKSU 1974 - 2013, Kuba sa najviše medalja na SP, Srbija 19 medalja

Srpska bokserska nada Vanja Bačić izubio je prvog dana takmičenja (Žabal) od Rusa Magomedrashida Džhabrailova sa 4:1 u kategoriji do 56 kilograma.

Rezultati – muškarci:

Do 49 kg: Šaćiri (Srbija) – Banabanov (Bugarska) 5:4, do 52: Iliev (Bugarska) – Kuznecov (Rusija) 4:1, do 56: Xabrailov (Rusija) – Minev (Bugarska) 10:2, do 60: Draganov (Bugarska) – Canikidis (Grčka) 0:2 (prekid u 2.r.), do 64: Orsinger (Nemačka) – Sobilinski (Rusija) 1:7, do 69: Memetović (Srbija) – đokić (Holandija) 2:10, do 75: Kuiglej (škotska) – Kalamaras (Grčka) 11:1, do 81: Forest (škotska) – Jaskov (Rusija) 0:11, do 91: Mutafski (Bugarska) – Stotskij (Rusija) 2:17, izand 91: Kabatov (Rusija) – Simeunović (BiH) 2:0 (prekid u 1.r.).

Povezana vest:  MEČ ZA INTERNACIONALNU WBC TITULU, Nikola Sjekloća odbranio pojas

Rezultati žene:

Do 48: Lalankavli (Indija) – Vari (Mađarska) 2:0, do 51: Vurst (Mađarska) – Karlson (švedska) 0:2 (prekid u 3.r.), do 54: Jakobson (švedska) – Prija (Indija) 2:5, do 57: Nađ (Mađarska) – Pavlov (Srbija) 5:23, do 60: Jelić (Srbija) 2:0 (bb), do 64: Arpbajeva (Kazakhstan) – Bergult (švedska) 0:5, do 69: Nilson (švedska) – Sativada (Indija) 5:1, iznad 81: Satman (Mađarska) – Sizokova (Kazakhstan) 14:5.