aleksandar_drenovak_i_jovanovic

Aleksandar Drenovak siguran protiv Ekvadorca

 

Posle 12 godina posta srpski bokser Aleksandar Drenovak (28 godina, 182 cm) ponovo je poneo zastavu Srbije na turniru u amaterskom – olimpijskom boksu. Drenovak boksuje u srednjoj kategoriji (do 75 kg) a protivnik mu je bio Ekvadorac Delgado Suarez Marlo. Aca je pobedio Delgada sa 13:12 (3:4,4:3,6:6) i tako zacrtao put ka medalji.

Povezana vest:  Ruski i ukrajinski bokseri u četvrtfinalu, uprkos tenzijama

Krenuo je Drenovak bez kalkulacija sa dobrim kretanjem u ringu. Borba se vodila mahom na sredini ringa a on je taj koji je započinjao akciju. Ipak prvu rundu je dobio Delgado sa 4:3. U drugoj deonici meča Aca se vratio u meč i poveo sa 7:6, tačnije 4:2 u drugoj rundi.

U trećoj, odlučujućoj rundi, uz konsultacije Milića Drenovak je na startu dopustio Delgadu da započne borbu ali je Aca ubrzo neutralizovao te napade. Aca je spuštao gard, od starta meča ali je ta taktika urodila plodom i Drenovak je zasluženo slavio rezultatom 13:12, poslednja runda 6:6.

Povezana vest:  Trener Menija Pakjaa želi Majvetera u “najgorem slučaju”

Pošto, prema pravilima domaćina, Srbija nije imala pravo da ima dvojicu trenera u Londonu Miodragu Miliću treneru reprezentacije Srbije pomagao je Dragan Đuričković, selektor Crne Gore. Sudije u meču Drenovaka i Suareza bile su iz Kanade, Velike Britanije, Uzbekistan, Filipini, Kina dok je sudija u ringu iz Maroka.

U drugom kolu protivnik momku iz Vrnjačke banje biće Adem Kilići iz Turske koji je rezultatom 14:7 (4:2,6:3,4:2) pobedio Nurshata Pazijeva iz Turkmenistana.

Povezana vest:  Derek Čizora dolazi na večerašnji meč Muamera Hukića