borovcanin_merenje_hotel_grandGRAND BOXING NIGHT

Borovčanin spreman za novu pobedu

 

U 11 časova obavljeno je merenje boksera glavne borbe predstojećeg bokserskog spektakla “GRAND BOXING NIGHT” koji će se održati 4. marta u sportskoj Sali prestižnog hotela Grand na Kopaoniku, sa početkom u 19 časova. Nenad Borovčanin imao je 98,5 kilograma a njegov protivnik Ukrajinac Igor Pilipenko tri kilograma manje, ali je za 3 cm višiod srpskog teškaša. Interesovanje za njihov meč je ogromno što pokazuje činjenica da su recepciji hotela Grand rezervacije za svoj dolazak na meč potvrdile najeminentnije ličnosti iz sveta privrede i politike, ali i svakodnevni dolazak turista koji rezervišu svoje ulaznice na ovaj prestižni događaj.

Povezana vest:  Iz Rusije po Beogradskog pobednika

Bokseri su bili škrti na izjavama što je prisutnima odalo utisak da jedan drugog itekako respektuju.

-Vec jednom sam imao meč u Srbiji. Pre par godina sam nokautirao vašeg sampiona u kik boksu Božidara Đermanovića, ali ovaj put radim meč u boksu. Nenad Borovčanin je visoko kotiran u evropskom boksu, a u Ukrajini sam čuo za njega zahvaljijuci braći Kličko, međutim, nisam došao u Srbiju da mu se divim, već da ga pobedim – rekao je Igor Pilipenko.

Domaćin, uslovno rečeno, u meču je Borovčanin. Momak iz Loznice, “advokat u ringu” kako ga iz milošti zovu iz dana u dan tempira formu za predstojeći spektakl. Posle niza pobeda – od Nemačke do Mokre Gore Nešo je izrastao u boksera svetskih razmera, svidelo se to nekome ili ne. Iza sebe ima “samo” 23 meča i isto toliko pobeda (16 KO). Već ima zakazan meč u Nemačkoj, u Sportbox arena u Hamelnu 1. maja. Sa druge straen Pilipenko ima četiri pobede i šest poraza.

Povezana vest:  Borovčanin: Klička Srbi spasavali od albanske mafije, sram ga bilo šta danas govori!

Borovčanin je ponosni vlasnik dva pojasa i to u kruzer kategoriji gde nosi pojas Interkontinentalnog šampiona u GBU federaciji a Prvak je Balkana, isto u kruzer diviziji. Prvi meč Borovčanin je imao 2004. a prošle I pretprošle godine imao je po četiri meča.

-Za mene je ovo izuzetno važan meč, ali i bitan za imidž srpskog boksa, jer će mi podršku iz prvih redova dati sam politički i privredni vrh Srbije i Republike Srpske, što je za mene veliki motiv, ali i blago opterećenje pobedom. U sportskom smislu, pobeda mi donosi nove bodove na rang listama i nadam se još bolju poziciju. Pilipenka sam gledao, ne želim da dajem nikakve prognoze,osim da ću se boriti kao lav – rekao je Borovčanin.

Povezana vest:  TEKVONDO, Tijana Bogdanović bronzana u Egiptu

Organizacioni tim sastavljen od ljudi iz promoterske kuće “Balkan Box Promotion” i “MK Resort” pripremio je sve da ovo zaista bude vrhunski u spektakl. Scenografija, rasveta, ozvučenje, zatim iznenađenja za goste na VIP koktelu posle meča u salonu Garden, zaista treba da Kopaonik približe Sent Moricu i ostalim  evropskim JET SET destinacijama.