boks_mecavnik_borovcanin (1)Borovčanin uvodna borba Vladimiru Kličku

 

U subotu 20. marta u ESPRIT Areni u Dizeldorfu u meču za titulu svetskog šampiona teške kategorije u IBF,IBO,WBO verzijama (tri pojasa) boksovaće Ukrajinac Vladimir Kličko protiv Edija Čempersa (izazivač br.1) iz SAD,a u uvodnom programu gledaoci će moći da vide Nenada Borovčanina protiv Lukasa Ruševa (Poljska). Borovčaninu će ovo biti 25. meč u karijeri, koji će se bodovati na svetskim i evropskim rang listama, a takođe dobra prilika da svetskoj bokserskoj eliti prezentuje svoj stil borbe ali i celokupan srpski boks. Promoter meča Tom Loefil iz KMG Group očekuje  da arena bude ispunjena do poslednjeg mesta, što bi značilo da će meč gledati 55.000 gledalaca, među kojima i najbolji vozač Formule 1 svih vremena – Mihael Šumaher.

Povezana vest:  Ražnatovićev nokaut za 10. jubilarni profi trijumf!

Nenad je u dosadašnjoj karijeri zabeležio sve pobede, a pažnju javnosti je skrenuo posle mečeva u Drvengradu kod Emira Kusturice, u Bernu, uvodna borba Vitaliju Kličku, Zlatiboru i poslednji put na Kopaoniku 4. marta u hotelu Grand. Uživa podršku sve većeg broja javnih ličnosti, privrednika, političara i istaknutih sportskih radnika, što sigurnim stopama vraća srpskom boksu poziciju u društvu koja mu pripada.

Povezana vest:  MEČ ZA WBO POJAS, Borovčanin: Ponovo sam pokazao da “Poraz nije opcija”!

-Novi izazov je ispred mene, nova šansa da svetu pokažem da srpski boks vredi! Na meču u Dizeldorfu biće sam krem svetskog boksa, pa je prilika za dokazivanje idealna. Poljak je nezgodan bokser, dobro rangiran, tako da ne želim da dajem nikakve prognoze. Nisam prekidao trenažni proces poslednjih šest meseci, a imao sam i četiri meča u tom periodu, tako da sam u takmičarskoj formi. Ostaje mi da se psihički dobro pripremim, jer je motiv veliki. Ogroman broj gledalaca, prisustvo predsednika komisija za rejting boksera, svetski JET SET, tako da je pritisak ogroman a koncentracija ne sme da popusti ni jedan delić sekunde – rekao je Borovčanin.

Povezana vest:  Antidoping agencija Srbije podnela žalbe na odluku BSS-a

U koliko nastavi niz pobeda treba očekivati da Borovčanin do kraja godine boksuje meč za neku od prestižnih titula u jednoj od četiri elitne svetske verzije WBC,WBA,WBO i IBF. Njegova želja je da meč za titulu boksuje u Banja Luci a s obzirom na interesovanje banjalučke publike za taj meč, ne treba sumnjati da će mu se želja ostvariti.