klicko_cisora_merenje (2)

Bokserski savez će Čizori zabraniti nastupe u Nemačkoj

 

Nemački bokserski savez (BDB), nakon serije incidenata koje je prouzrokovao uoči, tokom i posle borbe s Vladimirom Kličkom, britanskom bokseru Dereku Čizori nameravaju zauvek da zabrane nastupe u Nemačkoj. Nagovestio je to u izjavi za nemačke medije Tomas Putz, predsednik BDB-a.

-Tačno je! Oduzećemo mu licencu za nastupa na nemačkom tlu – rekao je Putz dodavši:

Povezana vest:  Vaskršnjim postom do WBC titule, srpsko-ruski boj Nikolić vs Gorohov u srcu Beograda

-Polako shvatam da je taj momak opasan po okolinu. Mislim da nam takav ne treba u Nemačkoj. Maks Šmeling (legendarni nemački bokser) sada se verovatno okreće u grobu. Imamo Dejvida Heja, koji nastupa u smislu šoumena. On je samo inteligentan dečko koji pokušava da se samopromoviše. Kad je Čizora u pitanju, njemu je mesto u slobodnoj borbi.

Povezana vest:  Fjuri: Boks ima veliki problem sa dopingom

Pre subotnjega minhenskog meča za teškaški naslov Čizora je na vaganju opalio šamar braniocu titule Vitaliju Kličku, na početku meča ga je pljunuo da bi posle meča (i vlastitog poraza) odbio da se pozdravi.

Konačno, posle meča je pokušao da se potuče sa sunarodnikom Dejvidom Hejom, koji je boravio na pres konferenciji s novinarskom legitimacijom. U nedelju je nakratko nemačka policija Čizoru čak i uhapsila.

Povezana vest:  Seks simbol, čivave i boks - vaskrsavanje Mikija Rurka