petar_zivkovic_zlatibor_jan

Petar Živković u Belorusiji boksuje protiv Naboiškauna

 

Momak koji je skromnim koracima krenuo u svet profi boksa Petar Živković i minulom period izrastao je u pesničara za repsekt. Na prostorima eks Jugoslavije je sve cenjeniji a nastupima među konopcima zadobija sve veći broj poklonika njegovog pesnićenja. Velteraš Petar Živković do sada ima devet pobeda (5KO) i nema poraza a već mesec dana nalazi se na pripremama u beloruskom gradu Minsku.

Povezana vest:  Popović: Golden Boj tim je amaterski, Sjekloća ipak ide na tron!

– U nemogućnosti da u Srbiji obezbedimo adekvatan sparing bili smo primorani da odemo van granica naše zemlje. Petar vec mesec dana naporno radi sa najboljim beloruskim bokserima i napredak je već vidljiv. Između ostalog, sparinguje i sa Sergejom Rabčenkom, supervelterašem koji ima skor od 19 pobeda (14KO) i koji 24. marta boksuje sa Rajan Rodsom u Engleskoj za titulu prvaka Evrope (EBU) – rekao je Dragan Ignjatović, vlasnik promoterske kuće Serbian Fighter za koju boksuje Petar Živković.

Povezana vest:  Britanac Hej planira dva meča ove godine

Takođe, Petar će odboksovati i jedan rejting meč u Belorusiji i to u šest rundi. Borba je zakazana za 21. februar a protivnik će Živkoviću biti Aliaksei Naboišikau, bokser koji ima četiri meča.

Ostaje da se vidi kada će Živković imati šansu da boksuje za neku od prestižnih titula