Derek_Chisora

Čisora suspendovan na neodređeno

 

Svetski bokserski savet (WBC) suspendovao je danas na neodređeno Britanca Dereka Čisoru zbog ponašanja pre i posle meča sa Ukrajincem Vitalijem Kličkom u Minhenu. Čisora je na merenju ošamario Klička i pre početka borbe pljunuo njegovog brata Vladimira, dok se na konferenciji posle duela potukao sa sunarodnikom Dejvidom Hejom.

Povezana vest:  Vaskršnjim postom do WBC titule, srpsko-ruski boj Nikolić vs Gorohov u srcu Beograda

-WBC apsolutno osuđuje ponašanja koja nisu prihvatljiva u boksu. Bokseri su gospoda i primeri časti i fer pleja, što dokazuju kada posle meča odu u centar ringa i pozdrave se. Čisora neće baciti mrlju na sport i one koji su odrasli u skromnim uslovima, a kasnije uz pomoć boksa postali svetski heroji – kaže se u saopštenju WBC-a.

WBC je dodao da je „reč o jednom od najgorih ponašanja u istoriji profesionalnog boksa“. Čisora je kažnjen, iako ga 14. marta očekuje saslušanje pri Britanskim bokserskim bordom.

Povezana vest:  Borovcaninu nagrada grada Loznice!

-Ne razumem kako neko može da bude kažnjen pre saslušanja. Čisora je uradio neke loše stvari. Ne želim da ga branim, ali dosta toga se dešavalo iza scene i trebalo je sve to razmatriti prilikom donošenja odluke – rekao je Čisorin menadžer Frenk Voren.