mitic_merenje_boks

MEČ ZA WBC CISBB

Mitić i Novikov se merili, pojas dolazi u Srbiju

 

U ruskom gradu Čelebinsku u subotu uveče (3. mart) na program je veče profi boksa a glavna borba biće duel Rusa Antona Novikova i srpskog boksera Bogdana Mitića. Održano je merenje I Novikov je imao 66,600 dok je Mitić imao 300 grama manje.

Povezana vest:  Napeto na merenju boksera!

Bogdan Mitić, koji do sada ima upisanih 17 pobeda (10 KO) i dva poraza u subotu uveče će boksovati za WBC pojas u CISBB ,Federacija združenih nezavisnih i Slovenskih zemalja, inače jedan od 10 ogranaka WBC, Protivnik Mitiću u ruskom gradu Čelabinsku biće Anton Novikov (22(8 KO),0,0). Rus sa nadimkom “Pick Hammer” poslednji meč imao je 16. septembra prošle godine kada je na poene, posle 10 rundi, pobedio Davida Makaradzea u meču za upražnjeno mesto prvaka Baltičkih zemalja u WBC verziji. U februaru prošle godine Novikov je pobedio Stivena Maksvela u meču za WBC prvaka Azije, i to nokautom u sedmoj rundi.

Povezana vest:  MEČ ZA WBO TITULU, ODRŽANO MERENJE BOKSERA U BANJALUCI, Borovčanin čeka Semerdžijeva

-Idemo na pobedu! – bile su reči Luke Popovića, menadžera Mitića koji je nastavio izlaganje:

-Na merenju je Bogdan Mitić imao 300 grama manje od Rusa ali sam siguran da će meč biti odličan kao I da će hala biti puna. Očekuje se oko 6.000 gldalaca, prema najavama organizatora. Nadam se da ćemo doneti pojas u Srbiju.

Povezana vest:  Bruk se povukao iz meča sa Čavesom zbog povrede