wladimir_klicko

MEČ ZA WBA, IBO, IBF, WBO

Kličko brani titule u duelu sa Mormekom

 

U Dizeldorfu u ESPIRIT areni je ring namešten za još jedan bokserski spektakl. Prvo je u Nemačkoj WBC pojas u teškoj kategoriji odbranio Vitali Kličko pobedivši, na poene, Dereka Čizoru. Sada je na redu odbrana četiri titule u teškoj kategoriji – WBA, IBO, IBF i WBO a Vladimir Kličko glumiće glavnu ulogu u tom bokserskom spektaklu.

Prvi meč u rpofi ringu mlađi Kličko imao je 16. novembra 1996 a nokautom u prvoj rundi pobedio je Fabiana Meza. Sada, posle 59 mečeva Kličko ima skor od 56 pobeda (49KO) i tri poraza a u duelu sa Žan Markom Mormekom Ukrajinac će juriti 50 nokaut!

Povezana vest:  MEČ ZA IBF, IBO I WBO, Derek Kisora: Pobediću Klička

Izazivač Mormek ima skor od 36 pobeda (22KO) i četiri poraza dok je na merenju imao 96 kilgorama dok Kličko ima 108,7 kilograma.

Ovoga puta publika nije imala prilike da vidi prozivke dvojice protivnika. Naime, protivnik Mormek niži je za 15 santimetara od Klička ali će pokušati da postane prvi Francuz u istoriji profi boksa da se domogne titule prvaka sveta u teškoj kategoriji. Mormek tajanstveno ćuti, a izjave koje daje su mu skromne, za izazivača. Izgleda da je to malo uplašilo Klička koji u ovaj duel, ipak, ulazi kao favorit.

Povezana vest:  VEČE PROFI BOKSA U NIKŠIĆU, Nikola Sjekloća za rejting!

-Ja nisam Majk Tajson, mada je to nekad dobar marketing. Nemam ni eksplozivnost ni udarac kao on – reko je Mormek, bivši prvak sveta u kruzer kategoriji u verzijama WBC i WBA.

Mormek je kratko dodao:

-Vladimir ima staklenu bradu i ja ću je razbiti. On ne može da podnese udarce. Morao bih duže da razmislim da li bih se borio sa njegovim bratom Vitalijem, ali verujem da imam šanse protiv Vladimira.

Povezana vest:  SAOPŠTENJE RUKOVODSTVA BEOGRADSKOG RADNIČKOG O OTKAZIVANJU MEČA, Posumnjali u bezbednost

Iako je meč između Vitalija Klička i Dereka Čizore bio je završen i pre početka meča, kako kažu ljudi koji nisu poznavaoci boksa dok za ovaj duel i poznavaoci profi boksa nisu ili neće da prognoziraju pobednika.