Dani_Italije_1 

Otvoreni „Dani Italije“ u Delta Cityju
 
Manifestacija „Dani Italije“, pod nazivom „Čizma glavu čuva“, otvorena je večeras u Delta Cityju.
Uz zvuke gudačkog kvarteta “Intermezzo”, koji je svirao najlepše italijanske kancone, predstavljen je program ove trodnevne manifasticije, koja za cilj ima da upozna Beograđane sa ovom zemljom, njenom kulturom i tradicijom, kroz poznate italijanske brendove, kao i ličnosti iz sveta dizajna, mode i muzike. Poštovaoci autentičnog italijanskog brenda „Vespa“, večeras su uživali u izložbi starih i retkih primeraka ovog motora, dok su ljubitelji mode imali priliku da pogledaju izložbu kostima kreatora Jelene Malešević, Jelene Šabić i Ljube Sikimića, inispirisanih bojama Italije.
U subotu 3.marta, u 12 časova, najmlađi posetioci Delta Cityja, uživaće u predstavi „Leonardo Da Vinči“, dok će se oni stariji opustiti uz inserte iz najpoznatijih italijanskih filmova. Poznati stilista Srđan Šveljo, od 14 časova, održaće predavanje o najnovijim tendencijama u italijanskoj modi.
Dani_Italije_2 
Poslednji dan manifestacije, nedelja 4.mart, biće u znaku italijanske hrane. U monodrami  “Spaghetti & Pavarotti“, koja počinje u 12 časova, glumac Željko Aleksić, imitirajući slavnog operskog pevača Lućana Pavarotija, pričaće o autentičnoj italijanskoj hrani – pršuti, špagetima, siru, kao i vinu. Takođe, biće priče o poznatim kulinarskim receptima, tajni italijanskog espressa, automobilskim brendovima Ferrariju, Fiatu, kao i poznatim fudbalskim klubovima.
Tokom sva tri dana manifestacije, posetioce šoping mola očekuju  popusti od 10 do 30 odsto na italijanske brendove kao što su Guess, Bata, Fashion&Friends, Diesel, Max&Co, Benetton, Yamammai, Diopta, Chicco, Via Spiga, Police naočare. U kafeteriji  „Moment„ esspreso kafa će biti jeftinija za 30 odsto, a u restoranu „Monument”, uz čašu italijanskog vina „Santa Cristina”, druga čaša je gratis.

 

Povezana vest:  Obustava teretnog saobraćaja tokom snežnih padavina