ice_hockey

HOKEJ NA LEDU
Superfinale prvenstva Srbije:HK Partizan – HK Vitez
 
Superfinale prvenstva Srbije u hokeju na ledu biće odigrano u subotu i nedelju, 3. i 4. marta 2012. godine, a o prvaku države u međusobnim duelima odlučiće ekipe HK Partizan i HK Vitez.
Hokejaški klubovi Partizan i Vitez jedini su dostavili svu potrebnu dokumentaciju za učešće u plej-ofu prvenstva Srbije i na taj način stekli uzlov za nastup u Superfinalu u kome će u međusobnom duelu odlučiti o osvajaču titule prvaka Srbije.
Prva utakmica finala biće odigrana u subotu, 3. marta u ledenoj dvorani „Pionir“, sa početkom od 18 časova, kada će domaćin biti HK Partizan, dok je revanš meč na programu već u nedelju od 16 časova, u hali „Pingvin“ na Novom Beogradu.
Superfinale se igra do dve pobede, a ukoliko rezultat u seriji bude bio 1-1 treći odlučujući meč biće odigran u „Pioniru“, najverovatnije u sredu.
HK Partizan je šestostruki uzastopni šampion Srbije i pobednik Slohokej lige u poslednje dve sezone, a u svojoj istoriji osvojio je ukupno 15 titula državnog prvaka. HK Vitez postoji od 2001. godine od kada je prvenstveno radio sa mlađim kategorijama, dok je seniorski sastav oformljen tek prošle godine, pa će mu ovo biti debitantski nastup u Prvenstvu Srbije.

 

Povezana vest:  KUGLANJE, Mladima puna podrška