klicko_mormek_ko

MEČ ZA WBA, IBO, IBF I WBO

Vladimir Kličko nokautirao Mormeka

 

Kao i obično, uz fenomenalne zvučne i svetlosne efekte pod svodovima ESPIRIT arene u Dizeldorfu i pred punim stadionom na ringu su se pojavila dvojica kolosa. Sa jedne strane stajao je izazivač Žan Mark Mormek iz Frnacuske a sa druge strane Vladimir Kličko, momak koji u vlasništvu ima četiri pojasa u teškoj kategoriji, i to: WBA, IBO, IBF i WBO. Ipak, meč nije trajao ni četiri runde jer je Kličko nokautom završio meč.

Povezana vest:  Srpski bokseri pobedili BiH sa 5:2, oprštaj Ljube Marjanovića

Posle intoniranja himni (Francuska i Ukrajina) meč je počeo. Mormek je imao neverovatnu podršku sa tribina i već u prvoj minuti prve runde Mormek je odmah krenuo u klinč, u borbu “prsa o prsa”. Ipak, Kličko je, pored prvobitnih ispitivanja snaga držao na distanci Francuza i direktima ga držao na rastojanju.

U drugoj rundi,na minut i 20 sekundi pre kraja runde Kličko je bacio na pod Francuza a od starta runde krenuo je silovito. Pred kraj runde Kličko je uputio pet, šest, udaraca čime je potvrdio da želi 50 nokaut. Francuz je delovao grogi (u nokdaunu) ali se posle pauze između druge i treće osećao bolje (barem je tako delovalo). Ipak, Kličko je krenuo, kao u prethodnoj rundi, sa prepoznatljivom taktikom što je ukazivalo na novi trijumf.

Povezana vest:  Pobeda crvenobelih u Mariboru u 5. kolu Ex YU regionalne lige

U četvrtoj rundi posle minuta Vladimir Kličko je nokautirao Francuza Žan Mark Mormeka, opet kombinacijom levice i desnice

Pre meča Kličko je najavljivao 50 nokaut!

-Večeras ćete videti moj 50 nokaut – poručio je Kličko, a to se i obistinilo.

U prvim redovima bili su francuski velikani iz sveta filma Žan Pol Belmondo i Žan Reno ali je u prvom redu sedeo i pevač – Britanac Sting.

Povezana vest:  Uzdrmanog Holifilda protiv Vilijamsa spasio prekid borbe

Do ovog meča Kličko je imao skor od 59 mečeva i to 56 pobeda (49KO) i tri poraza. Izazivač Mormek imao je skor od 36 pobeda (22KO) i četiri poraza dok je na merenju imao 96 kilograma dok je Kličko imao 108,7 kilograma.