partizan_3

SENIORI, VINER LIGA
Klek srušio Partizana za plej-aut
 
Partizan Termoelektro – Klek Srbijašume 1:3 (32:30, 18:25, 23:25, 14:25)
Dvorana: Šumice. Gledalaca 300: Sudije: Dejan Jovanović i Dejan Rogić (obojica iz Beograda). Trajanje meča: 105 minuta.
PARTIZAN TERMOELEKTRO: Minić 12, Pešut 9, Brđović 2, M. Nikolić 16, Mijailović 21, Ljubičić 11, Ilić (libero), Bulatović, Žarković, Popović, Samardžić, Jevtić (libero 2). Trener: Milan Đuričić.
KLEK SRBIJAŠUME: Tomić 14, Z.  Ateljević 4, M. Ateljević 26, Tanović 4, P. Nikolić 10, Providžalo 11, Škundrić (libero), Ivković, Crnjanski, Trišić, Slavnić, Petrović. Trener: Milorad Kijac.
Klek Srbijašume igraće u baražu kao pretposlednji tim Viner Štetiše super lige, pošto je u poslednjem kolu, sinoć u Šumicama, načinio iznenađenje i savladao aktuelnog šampiona, indisponirani Partizan Termoelektro.
Gostima svaka čast, ostavili su srce na terenu, odigrali verovatno najbolju utakmicu u sezoni i oduševili beogradsku publiku. Mora se priznati da su za protivnika imali očajnog domaćina, koji je u četiri seta načinio čak 36 grešaka!
Da su kojim slučajem Klečani dobili prvi set u kome su vodili 16:12 i 23:20, te propustili 7 set lopti, možda je ovaj meč mogao i ranije da se završi. Ovako, gosti su dobili naredna tri seta, treći tesno, a četvrti ubedljivo, čime su bar na dva meseca sačuvali superligaški status. Sledi im priprema za baraž i sigurno meč sa kvalitetnim protivnikom čije će ime saznati tek u narednih nekoliko nedelja.
Partizan, sa druge strane, neće daleko dogurati ako nastavi sa ovakvim partijama i u plej-ofu protiv Mladog radnika. Očajna igra gotovo celog tima, u kojoj su prednjačili Minić, Nikolić, Brđović, ne uliva nadu navijačima crno-belih da će aktuelni šampion još dugo braniti titulu osvojenu prošle sezone.

 

Povezana vest:  SP JAPAN 2010, Rezultati i tabele trećeg kola SP