milan_piperski_zlatibor

MEČ ZA WBC CISBB

Piperski u Zaječaru za titulu sveslovenskog prvaka u verziji WBC

 

Bokseri Balkanboksing kampa Milan Piperski, Mane Marčeta i Zvjezdan Vidaković nalaze se u Zaječaru sa kompletnim stručnim stabom gde su u fazi završnih priprema za predstojeci boks spektakl koji će u ovom gradu biti održan u subotu  7. aprila.

Glavni meč rezervisan je za Piperskog i Dragomira Toteva (Bugarska) – polusrednja kategorija, koji će se boriti za titulu sveslovenskog prvaka u verziji WBC (WBC CISBB TITLE). Ukoliko Piperski postane šampion ućiće na listu 50 najboljih boksera u ovoj kategoriji, što mu širom otvara vrata da, uz još par borbi, istakne kandidaturu u borbi za jednu od titula u evropskoj, pa i svetskoj konkurenciji.

Piperski je ponosan što je tako brzo dobio priliku da se, posle samo šest profi borbi bori za titulu sveslovenskog prvaka u verziji WBC.

-Veoma sam srećan što mi se ukazala takva šansa da se borim za titulu posle izuzetno kratkog vremena provedenog na profi ringu. Za mene je ovaj meč od velike važnosti. Prvi put se borim za jednu od titula, prvi put u karijeri boksovaću u 10 rundi što je svakako novi veliki izazov za mene. Počastvovan sam činjenicom da će moj meč biti borba veceri u Zaječaru.Dugo sam se spremao za ovu borbu, ne samo u proteklih nekoliko nedelja, već čitavu dosadašnju karijeru sam posvetio ovoj tituli. Maksimalno sam spreman da iskoritim šansu koja mi se ukazala. Spreman sam za najveći izazov u mojoj dosadašnjoj karijeri – rekao je Piperski.

Povezana vest:  Američki veteran Hopkins odbranio titulu

Bokser iz Zrenjanina je nastavio u dahu.

-Radili smo naprono, moje kolege Mane Marčeta i Zvjezdan Vidaković, koji se takođe spremaju za njihove borbe u Zaječaru. Konstantno smo pod stručnim nadzorom trenera Miroslava Borovčanina. Naravno, svojim savetima pomaže mi i naš šampion Nenad Borovčanin, čije iskustvo mi je od neprocenjivog značaja i koji takođe svakodnevno trenira sa nama.Boksujem protiv Bugarina Toteva koji je jedan čvrst, stamen i uporan borac, što govori da ni malo neće biti lak posao. Verujem u pobedu, verujem da ću na kraju meča ja biti taj koji će podići šampionski pojas. Trema postoji,boksujem glavnu borbu, ali ovo je za mene prvi stepenik ka ostvarenju nekih mojih ličnih ciljeva i jako mi je bitan ovaj meč, ne smem stati, moram trijufovati kako bi mogao dalje u ostvarenje svojih snova“

Povezana vest:  Hektor Kamačo teško ranjen

Darko Popivoda, menadžer i predsednik Balkanboksinga, sa zadovoljstvom je konstatovao da je s gradonačelnikom Zaječara Boškom Ničićem veoma brzo i na krajnje korektan način postignut dogovor o ovom spektaklu.

-Bilo je pravo zadovoljstvo ne pregovarati, već se dogovoriti s gradonačelnikom da ovaj spektakl organizujemo u Zaječaru,gradu koji ima zavidnu sportsku reputaciju i tradiciju i koji je neopravdao, poslednjih godina, pomeren na margine sportske mape Srbije. Boško Ničić je, pre svega, čovek od sporta i bilo je veoma lako naći pravi jezik, postići dogovor i realizovati ovaj zahtevni sportski događaj. Pogotovo jer zna šta za grad znači organizacija jednog ovakvog sportskog događaja kako na promociji ovog sporta, tako i na podizanju ugleda samog grada. Nema sumnje i da građani Zaječara zaslužuju da se jedna ovakva sportska manifestacija održi u njihovom gradu. Stoga smo svi u Balkanboksingu izuzetno počašćeni što ćemo pred Zaječarcima nastupiti i što će ovaj bokserski spektakl biti održan u ovom gradu – istakao je Darko Popivoda.

Povezana vest:  Tajson pokazao drugo lice, pomogao motociklisti

Sutra će sa početkom od 16 časova u Zajecaru na Trgu biti održan i promo trening aktera subotnjeg boks spektakla. Glavna borba u Sportsko-rekreativnom centru Kraljevica u Zaječaru na programu je oko 23 časa, uvode borbe kreću od 20 časova u kojima će se boriti: Mane Marčeta protiv Javora Marinćeva,  Zvjezdan Vidaković protiv Merdjidina Juseinova. Za sve ljubitelje ove plemenite veštine obezbeđen je direktan tv prenos koji realizuje B 92.