nesa_i_dacic

Nenad Borovčanin i Milojko Pantić:Prihvatili bi funkciju ministra sporta!

 

Poznati sportski komentator Milojko Pantić i bokserski šampion Nenad Borovčanin rekli su da bi prihvatili funkciju ministra sporta ukoliko bi im to bilo ponuđeno, pod uslovom da partije kojima pripadaju uđu u vladu Srbije na predstojećim parlamentarnim i lokalnim izborima.

Pantić, koji je na izbornoj listi „LDP – Preokret“, smatra da političarima nije mesto u sportu, a kao negativan primer naveo je trenutne rukovodeće garniture u našim najvećim fudbalskim klubovima Crvenoj zvezdi i Partizanu.

-Gledamo se u oči, lažemo i obmanjujemo kada neki od naših sportista ostvari vrhunski rezultat. Političari se tada identifikuju sa njima i kažu – eto, to smo mi Srbi, sposobni za vrhunska ostvarenja, a nemaju nikakve veze sa uspesima sportista. Ako se produži takva politika, teško da možemo da se nadamo novim velikim sportskim rezultatima – izjavio je Pantić gostujući u emisiji „Oko“ na RTS.

Povezana vest:  MEČ U KRUZER WBO VERZIJI, Borovčanin za prvaka Evrope

Prema njegovim rečima, političari kao da se trude da srpski sport propada.

-U Evropi političari nemaju mesta u sportu. Moramo da uredimo državu i društvo, a kada se to uradi, onda će i situacija u našem sportu biti sređena – poručio je Pantić.

Borovčanin (SPS-PUPS-JS) takođe smatra da u srpskom sportu ima dosta političara, a u istoj emisiji zapitao se zašto nema više sportista među političarima.

Povezana vest:  Vladimir Kličko želi titulu apsolutnog prvaka sveta

-Uključio sam se u politiku i sam da bi se čuo glas sportista. Mislim da sport mora da bude dostupan svakom detetu, da svako može da iskaže talenat, a ne da sedi u kući i da se sportom bave uglavnom oni čiji roditelji imaju više novca – rekao je Borovčanin i istakao neophodnost da se sportske dvorane i tereni modernizuju, a da se tamo gde postoji mogućnost izgrade novi objekti.

-Ulagati u infrastrukturu i objekte, podizati masovnost i pojačati stručni kadar. Onda možemo da očekujemo nove uspehe srpskih sportista – poručio je Borovčanin i dodao da bi stadioni i imovina klubova trebalo da ostanu u vlasništvu gradova.

Povezana vest:  Besplatne škole boksa širom Srbije

Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović (Ujedinjeni regioni – Mlađan Dinkić) veruje u isplativost ulaganja u školski i vrhunski sport.

-Političari su u dobroj meri uništili srpski sport, ali mi u Kragujevcu nastojimo da poboljšamo stvari. Uredili smo više sportskih dvorana, dosta ulažemo u sport i finansiramo ga direktnim budžetom. Imamo zatvoreni bazen, strelište, fudbalske terene i očekujemo da bude sve bolje, jer je Kragujevac sada grad sporta. Verujem da bi naši sportisti mogli da ponove vrhunske rezultate ako bi se vlada više okrenula sportu – rekao je Stevanović.