nesa_mes_loznica_1

MEČ ZA INTERIM WBO PRVAKA EVROPE

Borovčanin odbranio pojas

 

Posle uvodnih, odličnih mečeva, u hali Lagator je došao na red i meč večeri, borba između Nenada Borovčanina i Nemca Varola Vekiloglua, borba gde je Borovčanin u rodnom gradio branio pojas interm WBO prvaka Evrope u kruzer kategoriji i napadao 30 pobedu u karijeri, bez poraza. Naravno, posle šest rundi, tehničkim nokautom, od strane sudije, Borovčanin je odbranio titulu interim prvaka Evrope u WBO verziji.

U prepunom Lagatoru, posle intoniranja himni i predstavljanja dvojice boksera, izazivač Varol Vekiloglu (19(11KO),3(1KO),1) i Nenada Borovčanina (29(20KO),0,0) počela je druga odbrana Borovčanina interim prvaka Evrope u WBO verziji a meč je planiran da traje 12 rundi.

Povezana vest:  SP AZERBEJDŽAN 2011, Branimira Stankovića zaustavio Italijan Valentino

Na startu meča je došlo do standardnog ispitivanja snaga a svi u hali Lagator zdušno su bodrili Borovčanina. Nešo je desnom rukom ispitivao protivnika dok je Vekiloglu sa podignutim gardom išao napred ali nije upućivao udarce.

Pred kraj druge runde Nemca su spasili samo konopci, kao i sudija u ringu Zdravko Milojević da Borovčanin završi meč i odbrani pojas. Svi u hali Lagator bili su na nogama a na stratu treće runde Vekiloglu je bio uzdrman jer u prve dve deonice meča sem podignutog garda nije prikazao ništa na ringu. Na startu treće runde Borovčanin je nastavio da gradi poene a pred kraj runde Borovčanin je desnim aperktom, još jedanput, uzdrmao protivnika. U četvrtoj rundi nije bilo većih uzbuđenja a u petoj rundi Borovčanin je probijao levim direktom a „završavao“ desnim krošeom a svaki napad Nemca je kažnjavao kontrom. Na pola minute do kraja runde Nemac je pao, okliznuo se, a runda je privedena kraju bez većih uzbuđenja.

Povezana vest:  Kličko se vratio treninzima

Iako je spuštena zavesa na petu rundu izazivač iz Nemačke ni dalje nije tražio stolicu da sedne i odmori između rundi ali to mu nije davalo psihološku prednost u meču. Na startu runde Borovčanin je krenuo u napad a Nemac nije imao nikakvog rešenja za meč. Ovo je, čini se, bio početak kraja meča i pono se Nemac na pola runde našao na podu.

Povezana vest:  Srpski kadeti u borbi za evropske medalje u Mariboru

Konopci na ringu nisu bili idealno zategnuti pa se u par navrata obojica boksera mogla da ispadnu van ringa. U jednom od pomenutih guranja Borovčanin je izbacio zaštitnu gumu tako da ga je sudija poslao u ugao.

Zdravko Milojević, rodom iz Banja Luke sudija u ringu, odlučio je da prekine meč i pobedu, tehničkim nokautom, dodeli Nenadu Borovčaninu.