miljan_rovcanin_hala_nbg

Miljan Rovčanin ruši sve pred sobom

 

Najmlađi kruzeraš Evrope, srpski bokser Miljan Rovčanin ostvario je drugu pobedu u profi karijeri, ponovo nokautom, i tako najavio blistavu karijeru u profi ringu. U petak veče u Hali sportova u Novom Beogradu Rovčanin je nokautom u trećoj rundi deklasirao Mbaruku Kheria iz Tanzanije čiji je skor 12 pobeda i sedam poraza.

Posle ovog duela Rovčanin je napredovao na rang listama a sada se sprema za narednu borbu koju će imati sredinom juna.

Povezana vest:  Hej se vratio, želi dvoboj protiv bilo kojeg Klička

-Shvatio sam da do velikog cilja mora da se prolije mnogo krvi i znoja. Dvojica najvećih boksera svih vremena Majk Tajson i Muhamed Ali su počeli da boksuju sa 18 godina i postali su najveće legende. Znam da je teško ostvariti rezultate koje su oni postigli ali imam cilj. Cilj je, za sada, pojas prvaka Evrope u jednoj od četiri najjače verzije – IBF, WBO, WBA i WBC – rekao je Rovčanin.

Povezana vest:  Lozničani bez milosti protiv Vardara

Mlađani bokser zna da se do rezultata stiže mukotrpšnim radom.

-Smatram da mogu da idem tim putem jer imam vrhunske uslove, trenere i tim ljudi oko sebe. Želim da u narednih pet godina postanem svetski prvak u kruzer kategoriji. Smatram da moraš da imaš cilj a ja sam svoj zacrtao. Prema planu ću boksovati u junu a onda pravim pauzu do septembra i nastojaću da svakog meseca imam po jednu borbu da bi stigao do željenog cilja.

Povezana vest:  POSLE OTKAZIVANJA MEČA HRVATSKA – SRBIJA, Hrvatski čelnici vrište, BSS odgovara!

Novi meč će Rovčanin imati, po svemu sudeći, u inostranstvu a za novog protivnika spremaju se i novi sparing partneri.

-Voljim izazove i smatram da sa borcima koji imaju više mečeva od mene možeš da praviš rezultate i vidiš gde ti je mesto.  Profi kamp Bali Balkan Boksing mi pruža sve uslove za rad a tu su i sponzori koji m podržavaju još iz amaterskih dana tako da je uspeh zagarantovan – rekao je Rovčanin.