djera_i_formeta

TRENER LUIS FROMETA VRAĆA SE NA KUBU

Đerić: Frometi je Srbija druga kuća!

 

Posle skoro dve godine rada u Srbiji Luis Frometa, trener sa Kube koji je pomagao srpskom boksu vraća se u domovinu. Boks u Srbiji doživljava renesansu a jedan od dokaza je činjenica da će Srbija posle 12 godina posta imati predstavnika na Olimpijskim igrama – Aleksandra Drenovaka. Dosta dobrih saveta Drenovak je dobio od selektora – trenera Zorana Manojlovića, Miodraga Milića ali i Luisa Fromete.

Povezana vest:  Biševac: Hukić je uzor mladim ljudima

Upravo je u čast Kubanca upriličeno druženje u restoranu „Šest topola“ na Beogradskom sajmu. Razlog je povratak iskusnog trenera u otadžbinu, gde će poneti najlepše uspomene, vizu kojom će Srbija imati predstavnika u magičnom četvorouglu u Londonu.

– Zahvalio bih se svima u Srbiji. Sve vas koji radite u boksu vidim kao svoju porodicu. Imao sam veliki motiv da radim ovde. Došao sam da vam pomognem, ali sam i u Srbiji naučio nešto novo. Stekao sam veliki broj prijatelja i Srbija je moja druga kuća – izjavio je kubanski trener, Luis Batoš Frometa.

Povezana vest:  Haton pomišljao na samoubistvo posle poraza od Pakjaoa

Svečanosti su prisustvovali ambasador Kube u Srbiji Mercedes Valdes, čelni ljudi srpskog boksa, Velizar Đerić, Božidar Tadić i prvi čovek Profi boks federacije Srbije Miroslav Popović, kao i predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar.

– Kao prvi čovek srpskog boksa moram da se zahvalim Luisu na svemu što je učinio za nas. Pomogao je u našem nastojanju da Srbija posle 12 godina ima predstavnika na Olimpijskim igrama. Takođe je puno učinio na unapređenju ženskog boksa. Frometa, hvala ti, vrata Srbije uvek su ti otvorena, ovo je tvoja druga kuća – istakao je predsednik BS Srbije Velizar Đerić.

Povezana vest:  VEČE PROFI BOKSA U PODGORICI, 26. NOVEMBRA, Sjekloća protiv Mašamaitea, Zlatičanin sa Nzimandea