nikola_vs_nefzi (3)

MEČ ZA IBF POJAS PRVAKA SVETA

Stevanović još čeka rivala, Ignjatović najavljuje rešenje

 

Srpski bokser Nikola Stevanović rekao je danas da trenira u Beogradu na održavanju kondicije i da čeka sledećeg rivala, dok je njegov menadžer i trener Ljubiša Ignjatović – Čupa kazao da će se mnogo više o situaciji znati krajem nedelje. Podsećanja radi, Stevanović je u maju odbranio svoju interkontinentalnu titulu u polusrednjoj kategoriji u verziji IBF, čime je stekao pravo da izazove šampiona Kornelijusa Bandridža, koji je jutros odbranio titulu nokautiravši izazivača Korija Spinksa. Taj meč u maju je, za sada, od strane publike, proglašen za najbolji meč u protekle dve decenije na našim prostorima.

-Treba sada da čekamo da vidimo ko će biti sledeći izazivač. Možda će morati da se boksuju eliminacije, ali ja sam spreman – rekao je Nikola Stevanović.

Povezana vest:  Kličko: Borba Heja i Čisore je "šou nakaza"

nikola_vs_nefzi (2)Polusrednja kategorija trenutno je prepuna dobrih imena, a borbe rano jutros pokazale su da je 39-godišnji Bandridž i dalje u dobroj formi, dok je Erislandi Lara imao još jedan dobar nastup i ubedljivo je pobedio Fredija Ernandesa. Stevanović je priznao da ga malo brine ta situacija, ali da neće da se opterećuje time.

-Naravno da me brine što toliko dobrih boksera dobijaju šansu, tako da je teže doći na red. Nadam se da ću uskoro znati ime protivnika i da ću dobiti šansu, jer znam da mogu da pobedim Bandridža. U međuvremenu treniram kondiciju i trčim. Vrućine mi ne smetaju, pošto treniram uveče i to mi baš prija – veli popularni „Džoni“.

Povezana vest:  Četiri zlata za Srbiju u Zagrebu

Menadžer i trener Nikole Stevanovića – Ignjatović kazao je da planira da do kraja avgusta „preseče“ situaciju sa svojim najboljim učenikom.

-Planiram da do kraja avgusta presečem situaciju sa Džonijem, jer ovo više nema smisla. On je odavno prerastao da jednom godišnje brani interkontinentalni pojas. Teško je jer on u svetu nikome nije interesantan. Srbija nema veliku emigraciju koja bi promoterima donela novac, a država nema novca da se kod nas zarađuje. Svako ko bi ‘uzeo’ promociju Nikole morao bi da radi na njemu neko vreme da ga proslavi, a niko ne želi to da radi ako zna da ga ne čekaju pare – rekao je Ignjatović.

Lara je kontroverznim porazom protiv Pola Vilijamsa, o kome svi pričaju kao o pobedi, ušao na velika vrata u red poznatijih „polusrednjaša“, i to u kategoriji u kojoj su megazvezde kao što su Flojd Mejveder, Saul Alvarez ili Migel Koto, kao i brojni dobri borci.

Povezana vest:  ZLATIBOR BOXING NIGHT, Piperski: Spreman sam za meč

-Video sam da je Lara skočio i da će prestići Nikolu, a to me nervira, jer je trebalo mi da dobijemo šansu. Možda će se boksovati elminacije, što je teži put, ali me ne brine. Moraću i sa (promoterom Donom) Kingom da vidim kakvi su mu planovi sa Nikolom, a to će se znati ovih dana. Mi možemo da boksujemo sa bilo kim jer ja znam, a znaju i ljudi iz IBF-a, da je Džoni najbolji polusrednjaš na svetu – rekao je Ignjatović.