vladimir_klicko_profil

MEČ ZA WBA, WBO, IBF I IBO POJAS

Vladimir Kličko nokautirao Tonija Tomsona

 

Na stadionu Stade de Suisse Wankdorf, u švajcarskom gradu Bernu održan je meč za titulu šampiona u WBA (Super), WBO, IBF i IBO verzijama. Rivali su bili brnilac titular Vladimir Kličko i Amerikanac Toni Tomson. Posle pobeda, relativno lakih nad Dejvidom Hejom (2. jul 2011) i Žan Mark Mormekom (3. marta 2012) Vladimir Kličko se nameračio na tamnoputog Amerikanca Tomsona. Meč je bio planiran da traje 12 rundi ali je i ovaj meč Kličko završio prekidom u šestoj rundi. Borba je mogla da se završi i u petoj deonici meča ali je Tomson uspeo da ustane sa poda i da se otetura do svog ugla. u narednoj rundi, posle brojanja, sudija je prekinuo meč.

Povezana vest:  Dve medalje srpskih boksera na EP u Jermeniji, čeka se “Bože pravde”

Za poznavaoce boksa poznato je da su najpoznatija braća u vrhu boksa,braća Kličko – Vitali i Vladimir tokom svojih poslednjih borbi imali niže protivnike,a u Bernu se Vladimiru, prvi put, u poslednjih nekoliko mečeva suprotstavio bokser njegove visine, ali i bokser s kontra gardom koji toliko i ne odgovara Kličkuu

Toni Tomson je u profesionalnoj karijeri upisao 36 pobeda i dva poraza. Za ovu borbu Tomson je najavio da je spreman i da će titule prvaka vratiti u Ameriku. Njih dvojica su već ukrstili rukavice 2008. godine kada je takođe slavio Kličko, ali nokautom u 11. rundi.

Povezana vest:  Priznanje Nenadu Borovčaninu

Kličko iza sebe ima 60 mečeva, 58 pobeda i tri poraza i dominira teškom kategorijom poslednjih osam godina. Poslednji put je poražen 2004. godine,a bolji od njega bio je Amerikanca Lamon Breuster.