goran_bregovic_koncarevo

Spektakl u Končarevu, Bregović otvorio meč
 
Tradicionalni, jubilarni 15. po redu, kik boks meč u Končarevu kod Jagodine, rodnom mestu lidera Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palme, okupio je večeras više od 12.000 posetilaca, kao i politički vrh Srbije.
Manifestaciju je otvorio legendarni roker Goran Bregović.
-Srećan sam da sam sa vama večeras u Končarevu i želim vam srećnu slavu. Želim vam da živite u blagostanju, miru i veselju, puno zdravlja i da živite milion godina. Neka meč počene i neka pobede bolji – rekao je Bregović.
On je više do 120 minuta sa svojim „Orkestrom za svadbe i sahrane“ uveseljavao posetioce na stadionu lokalnog seoskog tima. Oni su svirali celokupan muzički opus Bregovića sa kojim se proslavio u svetu, a naročito filmsku muziku.
Susretu u Končarevu prisustvovali su predsednik Srbije Tomislav Nikolić i mandatar za sastav vlade i lider SPS Ivica Dačić, lider SNS Aleksandar Vučić, potpredsednica URS Verica Kalanović, socijalisti Branko Ružić, Aleksandar Antić, Dušan Bajatović, te predsednik Nove Srbije Velimir Ilić i iz PŠ Dragomir Karić.
koncarevo_borbaOdmah pored njih bili su ambasdori Velike Britanije, Indije, Alžira, Slovenije, Belorusije i Kanade.
U sportskom delu meča, kik boks reprezentacija Srbije, koju su čijili borci KBK „Palmini tigrovi“, pobedila je reprezentaciju Italije sa 4:1.
Najbolji kik bokser Srbije Miloš Anić, ponovo je odmerio snage sa svojim protivnikom iz finala svetskog prvenstva Elio Pintom i ponovo ga pobedio.
-Potvrdio sam svoju nadmoć u kategoriji do 60 kilograma. Pinto je stašan borac i teško je bilo večeras. Morao sam dobro da se pripremim za njega i to se pokazalo ispravnim, -rekao je Anić.
Od 15 dosadašnjih mečeva, ovo je bila 13 pobeda Palminih tigrova, po jednom su zabeležili neršen rezultat i poraz.
Inače, do sada su svi predsednici i premijeri Srbije, kao i ambasadori svih država u Beogradu boravili u Končarevu na kik boks meču za Svetog Jovana.
 
PHOTO: ataimages.rs 

 

Povezana vest:  Muay Thai, Belorusi najuspešniji