nikola_sjekloca_2

VEČE PROFI BOKSA U BUDVI

Sjekloća u Starom gradu za rejting

 

Bokser iz Crne Gore Nikola Sjekloća, prvi izazivač u WBC verziji, u supersrenjoj kategoriji, u Budvi će boksovati 25 profesionalni meč (25,0,0) u karijeri. Ring će ispred Starog grada u Budvi biti postavljen 24. jula.

Sjekloća je član Crvene zvezde – Ginis, a njegov menadžer Luka Popović optimist je pred ovaj duel, možda, njegov poslednji u regionu jer je Sjekloća postao član američke promo kuće Golden boj čiji je prvi čovek Oskar de la Hoja.

-Prvobitno je revija u Budvi trebala da se održi 29. jula ali je zbog molbe televizije Crne Gore pomerena za pet dana i biće organizovana 24 jula ispred budvanskog Starog grada. Biće to pravi spektakl pod vedrim nebom – rekao je Popović.

Povezana vest:  Zlatibor boxing night, Veliko interesovanje za meč na Zlatiboru a traži se karta više!

Protivnik Nikole Sjekloće, u rejting meču zakazanom u 10 rundi, biće sampion Francuske Hadillah Mohoumadi. Francuz je rođen 11. avgusta 1980 godine u Elancourtu u profesionalnoj karijeri ima 15 mečeva, 13 pobeda (9KO), jedan poraz i jedan nerešen meč, dok je Sjekloća rođen 1978 a iza sebe ima blistavu profi i amatersku karijeru.

-Želeli smo da Sjekloći dovedemo što bolje rangiranog protivnika kako bi opravdali prvu poziciju na WBC listi. Hadilah Mohoumadi je pravi izazov, bokser koji je u poslednjem meču, za titulu prvaka Francuske, jednoglasno pobedio Huga Kasperskog, nekadašnjeg WBC omladinskog prvaka sveta. Inače, Nikola je izuzetno zadovoljan činjenicom da boksuje protiv dobrog protivnika i pobedom želi da dokaže da nije slučajno prvi izazivač aktuelnom šampionu sveta Andre Vordu. Nikola se već 25 dana nalazi na pripremama u Sloveniji i spreman će dočekati šampiona Francuske.

Povezana vest:  Kačar: imamo boksere za međunarodna takmičenja

U Sloveniji, prema rečima Popovića, Sjekloća ima maksimalne uslove a pre par dana je bio u Italiji na sparingu gde je bio odličan i bez problema odradio trening sa dvojicom Italijana.

-Želimo da Nikola bude angažovan, da boksuje, možda, još jedan meč u oktobru ili novembru u Beogradu ili u SAD i da što spremniji dočeka meč života, duel za prvaka sveta u WBC verziji. Na spektakl u Budvu dolazi Erik Gomez, prvi saradnik Oskara de la Hoje u Golden boj promoušnu, čiji je Nikola Sjekloća član. Postoji mogućnost i da dođe Mauricio Sulaiman, tehnički direktor WBC – rekao je na kraju Luka Popović.

Povezana vest:  Međunarodni bokserski turnir u Beogradu od ove godine 'Memorijal Branko Pešić'