velizar_djeric_2011

Velizar Đerić: Drenovak može do medalje, srpski olimpijci će dobro proći

 

Ostalo je još manje od dve nedelje do početka Olimpijskih igara u Londonu a Srbiju će u amaterskom – olimpijskom boksu predstavljati Aleksandar Drenovak u kategoriji do 75 kilograma dok će na Igrama Srbiju predstavljati 117 olimpijaca. Velizar Đerić, član UO OKS, potpredsednik Sportskog saveza Srbije i predsednik BSS osvrnuo se na samo na amaterski boks već i na srpske olimpijce koji će učestvovati na predstojećim Igrama.

Drenovak je prvi bokser posle 12 godina koji će predstavljati Srbiju na Igrama, još od Gearda Ajetovića (OI Sidnej) a ostaće upisano da je Drenovak i prvi srpski sportsita koji se našao na Ostrvu pred OI. Tačnije, Drenovak se nalazi u Kardifu na završnim pripremama za Igre.

Povezana vest:  Marjan Beneš u Beogradu potpisivao svoju knjigu “Od točka do rakete”

-Kada je u pitanju boks, u dnevnom kontaktu kancelarije sa našim olimpijcem Aleksandrom Drenovakom i Miodragom Milićem trenerom reprezentacije, uslovi su u Kardifu maksimalni a sve njegove povrede su sanirane i sada brusi formu za medalju. Za sada, dvojac – Milić i Drenovak su u kontaktu sa selektorom Zoranom Manojlovićem koji uz pomoć BSS i ostalih struktura iz OKS pokušava i nada se da bude član stručnog tima. Naime, prema propisima AIBA u uglu bi trebala da budu dvojica sekundanata. Sada čekamo odgovor OKS, ali s obzirom na propozicije da na jednog boksera ide samo jedan trener ipak se nadamo pozitivnom rešenju jer je boks posle 12 godina, zahvljaujući državi Srbiji, Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Olimpijskog komiteta Srbije ali i svih ostalih, istinskih ljubitelja plemenite veštine, koji su bili uz nas imamo predstavnika na OI, a Drenovak će na Igrama, znam to, dostono predstavljati Srbiju.

Povezana vest:  Korona zaustavila Finca, Veljko Ražnatović udara na Čeha!

O rezultatu Drenovaka u Londonu Đerić kaže:

-S obzirom na sve što je Drenovak prošao u pripremnom periodu on je psihofizički spreman i mentalno je spremio sebe za pobednički hod. Naravno uz sportsku sreću i naklonost žreba lako može da stigne do odličja.

Koliko medalja, vi kao predsednik BSS i član OKS i Sportskog saveza Srbije očekujete na OI?

-Olimpijski komitet je posle dužeg perioda, uz temeljit rad stručnih službi, uz Vladu Divca privukao veći deo sponzora tako da su olimpijci, putovanja i ostalo maksimalno funkciniše. Zahvaljujući Đorđu Višackom i ostalima tehnički deo je maksimalno odrađen. Sigurno ćemo osvojiti jubilarnu 100 medalju a sve ostalo je plus. I kolektivni i pojedinačni sportovi su u istoj ravni jer sada imaju dobre uslove za rad tako da rezultat neće izostati na Igrama. Sve to je rezultat dobrih uslova koji su obezbedili država i OKS. Sa ponosom mogu da kažem da sam član OKS i sada imamo najbrojniju ekspediciju na Letnjim Igrama.

Povezana vest:  Spektakularna noć na Šalkeu!

Na kraju, prvi čovek srpskog boksa je, oprezan za prognoziranje rezultata ali se vidi da je iza Drenovaka ceo tim.

-Kancelarija Bokserskog saveza Srbije posle ovog ciklusa odlazi na omor ali će sa ponosom pratiti zbivanja kompletnih Igara a u ponajviše pratiti i navijati za Drenovaka koji ima prvi meč 28. jula a protivnike ćemo saznati na žrebu dan ranije – rekao je Đerić na kraju i kratko dodao: – Siguran sam u dobar rezultat momka iz Vrnjačke banje.