nesa_priznanje_loznicaBorovcaninu nagrada grada Loznice!

 

Srpski bokser Nenad Borovčanin dobio je još jedno vredno priznanje za svoj rad i postignute rezultate u profesionalnom boksu! Borovčaninu je na svečanoj akademiji  povodom dana grada Loznica, Plaketu “Za dugogodišnji predan i istrajan rad i stvaralački doprinos u razavoju trajnih društvenih vrednosti” u ime grada uručio predsednik skupštine grada Jovica Todorović, a akademiji su prisustvovali gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović, potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić i mnogi drugi zvaničnici grada i republike.

Povezana vest:  BOKSERSKI SAVEZ SRBIJE KAZNIO NIKOLU MAGOVCA

-Ova plaketa je za mene, pored plakete “Ambasador Sporta Republike Srpske” veliko priznanje i veliki podsticaj za dalji rad i nove pobede. Loznica je moj rodni grad i zbog toga ovo priznanje ima posebnu draž za mene. Na jesen ću boksovati meč za titulu šampiona Evrope u Banja Luci i pokušati da se zlatnim slovima upišem u istoriju svetskog boksa – rekao je Nenad Borovčanin.

Povezana vest:  Nikolićev trijumf za decu obolelu od karcinoma

Borovčanin je jedan od najboljih boksera Evrope u svojoj kategoriji. Nedavno je na stadionu Šalkea pred 60.000 gledalaca pobedio Rejmonda Očiengu i plasirao se na 19. poziciju na svetskoj rang listi. Od nedavno ga trenira jedan od najboljih trenera na svetu, Fric Zdunek, koji je trener i čuvenom Vitaliju Kličku, sa kojim Borovčanin ima odličnu saradnju i koga planira da dovede u Srbiju i Republiku Srpsku, što bi bila najveća promocija plemenite veštine na našim prostorima.

Povezana vest:  Piperski najavljuje pobedu u Hamburgu!