FSS_logoSAOPŠTENJE ZA JAVNOST FSS

Fudbalski savez Srbije izdao je saopštenje za javnost u Johanesburgu

 

Povodom teksta pod naslovom „Nemanja Vidić i Marko Pantelić: Potukli se pred Prvenstvo!“, objavljenog u nedeljniku „Svet“ 15. juna 2010. godine, Fudbalski savez Srbije izdaje sledeće

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

 

 

Pomenuti tekst je u potpunosti lažan, apsolutno sve iznesene činjenice su netačne i kao takav je direktno protivljen interesima reprezentacije Srbije, učesnika Svetskog prvenstva u fudbalu u Južnoj Africi, pomenutih igrača, ostalih reprezentativaca, same organizacije i srpskog fudbala uopšte.

Fudbalski savez Srbije ukazuje domaćoj javnosti na očiglednu nameru iznošenja gnusnih laži u veoma važnom trenutku za našu reprezentaciju. Time, pre svega, stajemo u odbranu naših igrača koji se pominju u tekstu – Nemanje Vidića i Marka Pantelića, na čijem su se mestu, proizvoljnim fabrikovanjem neistine, mogao naći i bilo koji drugi član reprezentacije.

Povezana vest:  Prekinut meč Kukeši - Legija zbog nereda navijača

Teško je objasniti pojam laži. Takve pojave najradije bismo ignorisali, ali to ne možemo da učinimo u trenutku kada su oči kompletne domaće javnosti uprte u našu najbolju selekciju, učesnika najvećeg ne samo sportskog događaja u 2010. godini.

Apsolutno negirajući svaku iznesenu tvrdnju u tekstu, izražavamo stav da je ova laž planski emitovana u ovom trenutku, a radi lične koristi izražene u cilju povećanja tiraža, na žalost, samo na jedan dan, samo za jedan broj pomenutog tabloida.

Povezana vest:  Atletiko pozajmio Salvija Benfiki

Reprezentacija Srbije se nalazi između odigravanja prve dve utakmice u Grupi D Svetskog prvenstva. Članovi naše ekipe su dugogodišnjim profesionalnim odnosom, poštenim igrama u dresu državnog tima i izuzetnim ljudskim kvalitetima – Vidić i Pantelić su svakako u vodećoj grupi, zaslužili epitete idola mladih i sjaja medijskih ličnosti.

Na žalost, pokušajem urušavanja njihovog statusa i zloupotrebom i likova i dela, neko sakuplja jeftine poene. Fudbalski savez Srbije neće dozvoliti nijedan napad na svoje članove i zato najpre činimo ovaj prvi korak, a to je otvorena i direktna prozivka ideologa laži.

Povezana vest:  Simo Krunić: Želimo da se iskupimo

Naši reprezentativci Vidić i Pantelić podneće privatne tužbe i pravdu će pronaći na sudu. Na tom putu, Fudbalski savez Srbije pružiće im istinsku i punu pravnu i svaku drugu podršku.

Napad na Nemanju Vidića i Marka Pantelića doživljavamo kao napad na reprezentaciju Srbije, u ovom momentu istinsku sportsku ambasadu naše zemlje u svetskim okvirima. Kao takav, taj napad može da ima i dalekosežnije posledice. Zato ćemo na zacrtanom putu pobeda pokazati maksimalnu odlučnost u ovom za nas potpuno stranom boju, duboko uvereni da na našoj strani stoji milionska armija navijača i ljudi kojima su istina i pravda najsvetlija odličja.