rafael_nadal_1Nadal: Želim da nastavim na Vimbldonu gde sam stao

 

Posle osvojenog Roland Garosa Rafael Nadal je opet došao na prvo mesto ATP liste a Španac neće zakoračiti na Vimbldon kao prvi nosilac. Organizatori su u Ol Ingland Klubu uvek u obzir uzimali dotadašnje igre tenisera i teniserki na „svetoj travi“, pa je tako ovom prilikom status prvog nosioca dobio Švajcarac Rodžer Federer, koji je čak šest puta bio najbolji u Vimbldonu.

Povezana vest:  Počele pripreme srpskih Davis cup reprezentativaca za meč sa Amerikancima

Jedini finalni poraz Federer pamti 2008. kada ga je u mitskom finalu, u pet setova, pobedio baš Nadal.

-Bio je to moj poslednji meč na Vimbldonu i ove godine želim da nastavim baš tamo gde sam stao. Vraćam se u Vimbldon potpuno spreman i željan pobeda i novog velikog finala – rekao je Nadal, koji prošle godine nije odigrao ni jedan meč na travnatoj podlozi zbog povrede.

Povezana vest:  DAVIS CUP 2013, FINALE, Štepanek: Ovo nam je bio možda najbolji meč

Ove je godine Vimbldon najavio nastupima na turniru u Kvinsu. Pobedio je Danijela i Istomina, a zatim u dva seta izgubio od sunarodnika i prijatelja Felisijana Lopeza.

-Ove godine je sve drugačije. Osećam se dobro, fizički nemam nikakav minus i dolazim u Vimbldon prepun snage. Po mom pitanju je sve uvek bilo jesam li maksimalno spreman ili nisam. Kada je ispunjen uslov o spremnosti onda sve postaje moguće – završio je Nadal.

Povezana vest:  Đoković: Mislim samo na turnir u Madridu