carlos-alberto-parreira_selektor_juzna_afrikaSP JAR

Karlos Alberto Pareira: Nadam se da nikad više neću videti lice ovog sudije!

 

Ogorčen je, ne učinkom svoje reprezentacije, već sudijskim kriterijumom u porazu Južne Afrike od Urugvaja (3-0), bio selektor domaćina Svetskog prvenstva Karlos Alberto Pareira.

Iako njegovi izabranici još imaju teoretske šanse da se nađu u osmini finala na Mundijalu očigledno je da će postati prvi domaćini bez plasmana u drugi krug takmičenja.

Povezana vest:  Rašović: Mnogo smo grešili i zato izgubili

-Naravno da nismo sretni, iz ove utakmice smo tražili dobar rezultat. Ipak, rekao sam svojim igračima da nije sve izgubljeno, da smo još uvek ‘unutra’. Doživeli smo jedan poraz, a o svemu će odlučivati poslednja utakmica – rekao je Parreira.

-Forlan? On je igrač odluke što je i danas dokazao. Dodao bih i da su moji igrači danas ostali razočarani sudijom. On je najgori delilac pravde na ovom turniru, a od samog početka svaku je odluku svirao na našu štetu. Nadam se da nikada više neću videti njegovo lice. Nije zaslužio da bude ovde – kaže Karlos Alberto Pareira.

Povezana vest:  Kojl dobio otkaz u Boltonu

Inače, ime prozvanog sudije je Masimo Busaka.

Švacarskog sudiju iz svojih izjava izostavio je selektor Urugvaja Oscar Tabarez:

-Zadovoljni smo zasluženom pobedom protiv dobre ekipe. Ništa nije odlučeno i sada nas zanima samo sledeća utakmica protiv Meksika. Već sam ranije govorio da o suđenju neću govoriti.