samuel_eto'o_inter_milanLIGA ŠAMPIONA, GRUPA A

Inter lako sa Totenhemom, Tvente i Verder nerešeno

 

Fudbaleri Intera, aktuelni prvaci Evrope, pobedili su večeras u Milanu engleski Totenhem sa 4:3 u trećem kolu Grupe A Lige šampiona. Tvente i Verder su na drugoj utakmici Grupe igrali nerešeno 1:1, pošto je Teo Jansen u 75. minutu doveo holanski tim u vođstvo, da bi u 80. Marko Arnautović izjednačio.

Pitanje pobednika nije se postavljalo u Milanu, umnogome i zbog isključenja golmana Totenhema Eurelja Gomeša već u 11. minutu. Inter je tada već imao gol prednosti, pošto je 38-godišnji kapiten Havijer Zaneti u drugom minutu postigao prvi pogodak na meču i postao najstariji strelac u istoriji Lige šampiona.

Povezana vest:  Rajan Gigs kapiten Velike Britanije na OI

Samjuel Eto je posle prekršaja Gomeša nad Džonatanom Bijabijanijem sa penala duplirao prednost Intera. Tri minuta kasnije kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dejan Stanković postigao je i treći gol za Inter, pošto je posle duplog pasa sa Etom precizno po zemlji šutirao sa ivice kaznenog prostora. Stanković je igrao do 50. minuta, kada je zbog povrede napustio teren.

Povezana vest:  Pajtić ogorčen finalom Kupa Srbije

Četvrti pogodak za Inter postigao je Eto u 35. minutu kada je I šesti put ove sezone zatresao mrežu rivala, što ga čini najboljim strelcom dosadašnjeg toka Lige šampiona.

Totenhem je uspeo da završnicu meča učini zanimljivijom zahvaljujući het-triku Gereta Bejla, koji je prvi pogodak postigao u 52. minutu, drugi u 90, a treći u prvom minutu sudijske nadoknade.

Povezana vest:  Henes: Ništa lepše od bakljade na stadionu

Nepun minut posle njegovog trećeg gola, ipak, sudija je označio kraj meča.

Inter je sada na čelu tabele Grupe A sa sedam bodova, tri više od Totenhema. Tvente i Verder sakupili su po dva boda.