Raul_Schalke_1LIGA ŠAMPIONA GRUPA B

Sigurni Olimpik i Šalke

 

Fudbaleri Olimpika savladali su večeras u Lionu portugalsku Benfiku sa 2:0 u trećem kolu Lige šampiona, dok je Šalke na drugom meču Grupe B u Gelzenkirhenu pobedio Hapoel iz Tel Aviva sa 3:1. Olimpiku su tri boda u susretu sa Benfikom doneli golovi Džimija Brijana u 21. minutu i Lisandra Lopesa u 51.

Povezana vest:  Ćurčić: Znamo šta nas čeka u Italiji

Prethodno je francuskom klubu posao olakšao i drugi žuti karton za Nikolasa Gajtana u 43. minutu od koga je Benfika imala igrača manje na terenu.

Olimpik se tako izdvojio na čelu tabele sa devet bodova, dok je na drugom mestu sa šest nemački Šalke. Benfika je treća sa tri boda, dok je Hapoel u Gelzenkirhenu pretpreo i treći poraz na isto toliko utakmica.

Povezana vest:  Romi bodovi protiv Lećea

Najzaslužniji za pobedu Šalkea bio je nekadašnji kapiten madridskog Reala Raul Gonsales, koji je u trećem minutu na pas još jednog bivšeg člana kraljevskog kluba Klas-Jana Huntelara postigao prvi gol.

Drugi gol je Raul postigao u 58. minutu posle akcije Ivana Rakitića i Huntelara. Hose Manuel Hurado je deset minuta kasnije postigao i treći gol za Šalke. Utešni pogodak za izraelski tim je u trećem minutu sudijske nadoknade postigao Etej Šehter.

Povezana vest:  Mladi reprezentativac BiH Stanko Zečević preminuo posle treninga