drenovak_krugovi

DRENOVAK U KARDIFU PRIVODI PRIPREME KRAJU

Sedam dana do početka borbi

 

Ostalo je još sedam dana do početka borbi u amaterskom boksu na Igrama u Londonu a jedini srpski predstavnik Aleksandar Drenovak privodi pripreme kraju u Kardifu. Naime, posle 12 godina Srbija ima predstavnika među konopcima i sve oči srpske bokserske javnosti su uprete u asa iz Vrnjačke banje.

Uz Drenovaka u Kardifu nalazi se Miodrag Milić koji je sa Acom još od prvih bokserskih koraka. Impresije o završnom trenažnom procesu na Ostrvu trener reprezentacije Srbije, popularni Šipi je istakao:

-Polako privodimo kraju završne pripreme koje je organizovala AIBA ovde u nacionalnom institute za sport u Kardifu. U društvu sa još 40 boksera iz gotovo celog sveta Aleksandar je odradio, možda, i najsadržajnije pripreme u svojoj dosadašnjoj karijeri.

Drenovak je prvi srpski olimpijac koji se našao na Ostrvu a normu za Olimpijske igre je overio na svetskom prvenstvu u Bakuu. Od SP u Azerbejdžanu Drenovak je trenirao ali i kuburio sa povredama. Sada sve mora da se zaboravi jer je na redu meč života za Drenovaka.

Povezana vest:  Na današnji dan pre 50 godina počela je karijera Muhameda Alija

-Trenirali smo dva puta dnevno, gotovo bez predaha a akcenat je kao što sam i ranije rekao bio stavljen uglavnom na borbenu praksu. Svi mi treneri nacionalnih selekcija koji smo sa svojim bokserima bili prisutni ovde u kampu mogli smo da planiramo i doziramo rad svojim bokserima, ali ono što je bilo zajedničko, i neizostavno, bio je sparing. Tako je u protekle tri nedelje Aca odsparingovano ni manje ni više nego 60 rundi po tri minuta. I to tako što je jednog dana rađen slobodan sparing u trajanju tri runde, a sledećeg dana je rađen uslovni ili takozvani kondicioni sparing u trajanju pet rundi. Na slobodnom sparingu radilo se gotovo maksimalnim intezitetom, sa snažnim akcentiranim udarcima, bez prekida i trenerskih intervencija, a već sutradan na uslovnom sparingu koji je bio mnogo slabijeg inteziteta. Radila se, zapravo korekcija i otklanjanje uočenih grešaka iz predhodnog dana, odnosno sa slobodnog sparinga. Meni lično i Aleksandru ovakav tip i tempo rada je izuzetno odgovarao, jer smo na ove završne pripreme došli fizički besprekorno spremni. Nije bilo lako, ali sada, na kraju, i te kako prijaju pohvale od strane trenera koji ispred AIBE rukovode kampom, a koji svi do jednog tvrde da je Aleksandar uz Junuzova (56kg) iz Tadžekistana i Kavaliauskasa (69kg) iz Litvanije najspremniji bokseri u kampu – rekao je Milić.

Povezana vest:  Ljubiša Ignjatović protiv vetrenjača – 14 godina od prve revije u Beogradu!

Iako je do početka Olimpijade ostalo vremena u kampu, u Kardifu, bokseri su bili na meti medija jer se pesničenje prati u Velikoj Britaniji. Tako je Milić naglasio da su od svih boksera u kampu baš Drenovak i Junuzov intervjuisani od strane lokalne TV stanice.

-Sa svim selekcijama uspostavili smo i izgradili jedan više nego prijateljski odnos. Očigledno je da se njma sviđa stil i način našega rada, tako da smo i dobili ponude da naše selekcije u narednom periodu gostuju u njihovim državama gde bi zajedno sa njihovim reprezentacijama trenirali i eventualno učestvovali na nekim od lokalnih turnira. Posebno uporni u tim pozivima su predstavnici; Gabona, Gane, Kolumbije, Novog Zelanda, Filipina – veli Milić.

Povezana vest:  Mećavnik Boxing Night

Drenovak se psihofizički sprema za Igre, za ispit života, a Milić kaže da je spreman.

-Raspoloženje kod Aleksandra je dobro i on polako ide uzlaznom putanjom. Fizički se odlično oseća i ono što je možda i najvažnije povreda skočnog zgloba je potpuno sanirana. U preostalih sedam dana do početka turnira radićemo kraće intezivnije treninge gde će akcenat rada biti stavljen na eksplozivnosti, brzini i tehničko taktičku obuku. Posebnu pažnju i dobar deo vremena posvetićemo psihološkoj pripremi, jer će taj element, po meni, biti i jedan od ključnih za ostvarivanje dobrog rezultata. Sa savezom imamo dobru komunikaciju, kako sa generalnim sekretarom Vasojevićem i predsednikom Đerićem, čijim angažovanjem je i otklonjen problem koji smo ovde imali sa ishranom. Sada je sve u najboljem redu i ne preostaje nam ništa drugo do da u miru odradimo još sedam dana i da početak 30 olimpijskih igara u Londonu dočekamo maksimalno spremni – rekao je na kraju Milić