wladimir_klickoMEČ ZA IBF, IBO, WBO TITULU

Kličko ponovo slavio

 

Pred 51.000 gledalaca Vladimir Kličko deklasirao je još jednog boksera top klase. Ovoga puta pao je Edi Čembers koji nije imao odgovora na njegove već poznate napade s dozom sigurnosti i. Otkad je pobedom protiv Rusa Ibragimova ujedinio naslove u IBF i WBO verzijama Ukrajinac  je jednostavno postao nedodirljiv.

Povezana vest:  BSS odlučio - Sara i Rastko „Zlatni bokserka i bokser“ za 2022.

Posljednji poraz Kličko je doživeo još 2004. od Lamona Brustera i od tada Kličko ne zna za poraz u čak 12 borbi zaredom, sve protiv vrhunskih boksera – Samjuela Petera, Krisa Birda, Lamona Brustera, Sultana Ibragimova, Tonija Tomsona, Ruslana Čagajeva i sada i Edija Čembersa.

U potpunoj dominaciji u meču Kličko je u 12 rundi pred kraj meča nokautirao Čembersa i još jednom dokazao da je vladar teške kategorije.

Povezana vest:  Tajsonovo carstvo marihuane od milion dolara

Već u prvom delu meča Vladimir Kličko je mogao završiti Čembersa sa obzirom da je Amerikanac bio u nokdaunu. Čembers se uspeo oporaviti a Kličko je nastavio svojim tempom nedopuštajući protivniku bilo kakvu mogućnost napada ili ugrožavanja titule.

U drugom delu meča kada je već bilo sigurno da će Vladimir još jednom obraniti titulu Čembers je krenuo prema napred tražeći atraktivnost što mu se i isplatilo. U posljednjim sekundama 12 runde, završetak meča je bio više nego atraktivan, Čembers je posle primljenog levog krošea legao kao pokošen. IBF, IBO i WBO pojasevi i dalje ostaju u vlasništvu boksera iz Ukrajine.

Povezana vest:  “Crveni krst” u znaku boks poslastice