Micko_Zizic_cg_mec

Žižić pobedio Tijama, Jovo Pudar odbranio pojas

 

Milorad Žižić pobedio je Mamadua Tijama u meču za prestiž na WBC listi. Crnogorski borac je posle osam rundi, na poene savladao 40-godišnjeg boksera iz Senegala. Momak iz Nikšića je dobro otvorio meč, a bio je bolji u prve dve runde i stekao početnu prednost. Iskusni Senegalac se vratio već u trećoj deonici meča i nagovestio da će biti opasan, a u četvrtoj za poen bio bolji od crnogorskog boksera.

Povezana vest:  Umro legendarni Teofilo Stivenson

Žižić se sa nekoliko dobrih kombinacija vratio u meč i uspeo da kontroliše pokušaje rivala. Ipak, na domaćem ringu Žižić je jednoglasnom odlukom sudija stigao je do trijumfa.

Meč Žižića i Tijama održan je u sklopu profesionalne bokserske revije Noć šampiona a ovo je osma pobeda u profi ringu u isto toliko mečeva. Sa druge strane, Tijam je stigao do 11 poraza, a prethodno je upisao 49 trijumfa, čak 46 nokautom. Pre tri i po godine izgubio je u Sarajevu od Peđe Radoševića.

Povezana vest:  BOKS, Više hiljada ljudi odalo poštu Muhamedu Aliju u Luisvilu

U uvodnim borbama,Petar Živković iz Srbije savladao je Mađara Imrea Simona, Hrvat Ivan Bačurin bio je bolji od Atile Makule iz Mađarske, dok je u duelu dama, Ivana Habazin iz Hrvatske pobedila Suzanu Radovanović.

U glavnoj uvodnoj borbi Jovo Džo Pudar odbranio je WBA PABA titulu u teškoj kategoriji posle 12 rundi borbe sa Brazilcem Zumbanom.

Povezana vest:  PRIPREME BOKSERA NA KOPAONIKU, Aleksandar Drenovak predvodi jato belih orlova