jovo_pudar_javni_sparing

MEČ ZA WBA POJAS

Jovo Pudar spreman za Povetkina

 

Posle treće uspešne odbrane WBA PABA titule u teškoj kategoriji protiv WBA prvaka Južne Amerike i broja 15 na WBA rang listi Rafaela Zumbana Love, JOVO PUDAR je postao jedan od sledećih potencijalnih izazivača WBA prvaku sveta Aleksandru Povetkinu. Naime, većina evropskih i svetskih portala (kao i sam sajt Sauerland Promoušna) preneo je izveštaj sa spektakla u Nikšiću, istakvaši sigurnu pobedu Pudara i predstavio ga kao ozbiljnog kandidata za sledećeg rivala „Ruskog viteza“ Povetkina.

Povezana vest:  Marko Huk polomio palac

– Povietkin brani titulu 28 septembra u Hamburgu protiv Amerikanca Hasima Rahmana. To je njegova zvanična odbrana. Jovo Pudar bi, po našoj proceni, trebao da bude sledeći izazivač u dobrovoljnoj odbrani. Smatram da smo tu poziciju zaslužili posle tri fenomenalne odbrane WBA PABA titule, gde smo čak, u poslednoj odbrani, pobedili rangiranog protivnika sa WBA liste – rekao je Luka Popović, mečmejker.

Povezana vest:  Ugljanin: Država je ponosna zbog titule Muamera Hukića

Popović je nastavio:

-U Hamburgu, na meču Povietkin i Rahman, imaćemo svog predstavnika, koji će odmah nakon meča ,ukoliko Povietkin pobedi, stupiti u prve pregovore sa Sauerland Promoušnom. Planiramo i odlazak naše delegacije na čelu sa menadžerom Pudara, Tomašom Rutovićem na WBA kongres u novembru u Džakartu  gde bi se ovaj meč i ozvaničio.

Jovo Pudar od ponedeljka nastavlja sa treningom, a meč sa Povietkinom, ukoliko sve bude kako je planirano, očekuje se do marta 2013 godine.

Povezana vest:  28. Vojvođanska “Zlatna rukavica“, Elita amaterskog boksa u Subotici