Popivoda_Pozderac_Piperski2

Balkanboksing organizuje kamp na Košutnjaku

 

U organizaciji Balkanboxinga i Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije od 15. do 18. novembra 2012. biće održan “Kamp šampiona” u Beogradu, prvi ovakve vrste u našoj zemlji. Kamp će okupiti mlade boksere i trenere iz cele Srbije. Ovaj projekat za cilj ima da omasovi, ali i edukuje poklonike i aktere boksa u našoj zemlji i to besplatno. Akcenat je na pedagoško psihološkoj komponenti.

Zato je u Zavodu održana konferencija za medije na kojoj su se medijima obratili direktor Zavoda Jasminko Pozderac, predsednik Balkanboksinga Darko Popivoda i promoter Kampa Milan Piperski.

-2012. je na izmaku. Bila je izuzetno uspešna za “Balkanboxing” koji je u dosadašnjem delu sezone organizovao četiri revije na kojima su naši bokseri imali velikog uspeha i koji je doneo nove pobede, a samim tim i nove bodove za rang liste. Pred nama je još jedna velika revija u Zrenjaninu, kojom ćemo staviti tačku na sjajnu sezonu, ali pre toga realizovaćemo jedan od najznačajnijih projekata Balkanboksinga do sada, reč je o “Magnetrans kampu šampiona” – kaže predsednik Balkanboskinga Darko Popivoda i nastavlja:

Povezana vest:  Odložen meč Bernsa i Velaskeza

-Pored aktivnosti u profesionalnom boksu pokrenuli smo akciju omasovljenja ovog sporta, kroz nacionalne škole boksa širom Srbije, na čemu aktivno i uspešno radimo već šest meseci, dakle na promociji omladinskih pogona i pomažemo klubovima da dobiju adekvatne uslove za vrhunsko bavljenje ovim plemenitom veštinom. Cilj je da Srbija ponovo postane jaka sredina u kojoj će mladi u punoj meri i sa savremenom metodologijom rada i priprema iznedriti nove šampione. Time smo se vodili kada smo odlučili na organizujemo trodnevni edukativni kamp.

Povezana vest:  MEČ ZA WBO PRVAKA EVROPE U SKOPLJU (7. OKTOBAR), Miljan Rovčanin protiv Imamovića u Skoplju

Popivoda je nastavio izlaganje.

-Svaki od tri dana kampa je isplaniran do detalja, od ishrane, preko treninga, zdravstevnih pregleda koje će svaki bokser imati u Zavodu, do predavanja koja će veliki značaj imati za trenere, jer će veći deo predavanja biti iz oblasti boksa i o novom pristupu treninzima, načinu pripreme boksera i rada sa bokserima. Učesnici kampa biće i gosti Univerziteta Megatrend gde će im jedno od predavnja održati Nenad Borovčanin, koji se nedavno povukao iz ringa i profi boksa, bivši evropski šampion u WBO verziji, koji je septembu zabeležio i rang karijere, 4. mesto na svetu u WBO verziji. Nenad je sada naš počasni član i državni sekretar za omladinu u ministarstvu sporta i omladine Republike Srbije”.

Povezana vest:  Amerikanac Mejveder osvojio titulu

U petak biće održan promo trening svih učesnika kampa u Delta City-u, upravo na dan kada se u svetu obeležava Dan tolerancije. Nakon promo treninga svi učesnici kampa biće gosti Balkanboksinga u pozoristu Duško Radović gde će gledati predstavu “Srce jednog boksera”.

-Kamp se završava u subotu kada ćemo svim učesnicima podeliti sertifikate i verujemo da ćemo još jednom biti uspešni i odraditi jedan značajan i važan posao za srpski boks, kao što smo to i do sada činili” – zaključio je Darko Popivoda.

Promoter kampa biće Milan Piperski – 30. bokser sveta na WBC listi i član Balkanboxing kampa koji je 24. avgusta 2012. odbranio titulu Sveslovenskog prvaka u verziji WBC (WBC CISBB TITLE)