nikola_sjekloca_novi_sad

Milorad Mijo Martinović: Nikola Sjekloća je crnogorski bokser!

 

Nikola Sjekloća, rođeni Nišlija a sada građanin Crne Gore našao se na meti predsednika Crnogorske profi boks federacije Mija Martinovića. Naime, Sjekloća je u amaterskom boksu nastupao za države (od SFRJ na ovamo) sve do razdvajanja Crne Gore od Srbije. Sada je Sjekloća u profi boksu visoko kotiran a predsednik Crnogorske profesionalne bokserske federacije (CPBF) Milorad Mijo Martinović ponovio je danas da je Nikola Sjekloća crnogorski bokser i da nastupa samo pod zastavom Crne Gore ali je i član profi boks kampa Crvena zvezda Ginis a menadžer (u profi boksu) mu je Luka Popovič. Martinović je prisvajanje srpskih medija, koji Sjekloću nazivaju srpskim bokserom, okarakterisao kao zlonamerno a sada prenosimo izjavu Martinovića iz crnogorskih medija.

Povezana vest:  SP AZERBEJDŽAN 2011, Branimir Stanković bez olimpijske vize

-Sjekloća je crnogorski bokser i boksuje pod crnogorskom zastavom. Njegov menadžerski tim je iz Srbije, na čelu sa Lukom Popovićem. Crnogorska i srpska federacija sarađuju dobro i nemaju problema, ali ni dilema čiji je on bokser. Sve ostale priče su spekulacije i netačne su – rekao je Martinović agenciji MINA.

Prema njegovim riječima, Sjekloća se ponosi kad boksuje pod crnogorskom zastavom.

Povezana vest:  Najbolji mladi bokseri na turniru u Subotici

-To je zlonamerna priča, koja ne donosi ništa dobro, ni crnogorskoj ni srpskoj federaciji, a najmanje Sjekloći koji želi da bude šampion sveta. Nadam se da će to ostvariti i svakako pod crnogorskom zastavom – rekao je Martinović.

Martinović je kazao da postoji mogućnost da meč između Sjekloće i Sakija Bika, planiran za 9. februar, bude za titulu prvaka sveta u srednjoj kategoriji.

Povezana vest:  Svetski prvak gost gradonačelnika Novog Pazara

-Zvanični šampion Andre Vord zbog povrede neće moći da je brani u propisanom roku. Federacija će imati vremena da odluči da li će meč između Sjekloće i Bika biti za titulu, ili će biti eliminacioni. Ako federacija odluči da se Vord ne može brzo oporaviti Sjekloća i Bik dobiće priliku da se bore za pojas, u suprotnom ko pobijedi boksovaće sa Vordom za titulu – zaključio je Martinović.