nikola_stevanovic_cupa_djera

Ljubiša Ignjatović: Džonijev stil je proizvod njegovog karaktera

 

Trener Nikole Stevanovića, Ljubiša Ignjatović rekao je da je stil borbe njegovog boksera proizvod karaktera i da veruje da to može da ga odvede do titule svetskog prvaka.

-Po predispozicijama i mogućnostima, Nikola bi trebalo da boksuje na distanci jer zna da se kreće i kontroliše prednju (udarac prednjom rukom), ali on je čovek koji traži borbu stalno, i tu se ispoljava njegov karakter, tu se pronašao – rekao je Ignjatović.

Stevanović u petak brani titulu interkontinentalnog šampiona u IBF verziji, protiv Belgijanca Ajuba Nefzija. Ako pobedi, do kraja godine bi trebalo da ga očekuje meč sa pobednikom duela Kornelijus Bandrejdž-Kori Spinks. Ignjatović je kazao da poslovne odluke neće stati na put njegovom borcu, pošto postoji mogućnost da se pobednik tog meča sastane sa jednom od najvećih zvezda svetskog boksa, Meksikancem Saulom Alvarezom.

Povezana vest:  Britanski bokser suspendovan na dve godine zbog dopinga

-Ako pobednik bude hteo da se bori sa Alvarezom, to neće biti ujedinjenje, već će morati da napusti pojas u verziji IBF. Bandrejdž i Spinks su stariji, tako da razumem ako žele da zarade novac sa Alvarezom, ali Nikola će se boriti za titulu u svakom slučaju – rekao je Ignjatović.

Menadžer najboljeg srpskog boksera nije zabrinut što je kategorija njegovog borca prepuna vrhunskih boksera i velikih zvezda, među kojima je i trenutno najbolji borac i velikan Flojd Mejveder.

Povezana vest:  SP AZERBEJDŽAN, REPREZENTACIJA SRBIJE KRENULA PUT AZERBEJDŽANA, Orlovi puni optimizma pred SP

-Mejveder i (Migel) Koto su prirodni velteraši, a sada su godinama kada ima je lakše da se bore u polusrednjoj nego da regulišu težinu. Ali, bez obzira na to, i ovo tvrdim, Nikola je najbolji polusrednjaš na svetu – rekao je Ignjatović.

Najveći problem srpskih boksera, kao i u ostalim sportovima, jeste materijalna situacija, ali to je nešto o čemu niko u kampu Stevanovića ne želi da priča.

Povezana vest:  Mićko Žižić u septembru protiv Tiama

-Ma, nemam šta da pričam o tome. Pitajte njegove roditelje ili moju ženu kako se ovo izdržava. Samo ekonomski jaka društva mogu da imaju profesionalne boksere – rekao je Ignjatović.

On je posle insistiranja odgovorio da pripreme delom finansiraju javna preduzeća, ali ne u potpunosti.

-Njegova porodica i ja ga podržavamo i on opstaje tako, za sada. Zavod za sport nam je dao izvanredne uslove, poneki privatni preduzetnik, malo skupština grada i gradonačelnik, ali je teško i preteško – rekao je Ignjatović.