stefan_stevanovic_karlo_tabaghuaIBF TITULA

Stefan Stevanović brani pojas

 

Sutra uveče u zemunskoj hali Pinki ring će biti spreman da dočeka boksere Profi kampa ČIP. Perjanica kluba Stefan Stevanović brani titulu juniorskog prvaka u IBF verziji u velter kategoriji.

Mladi Stevanović pojas je osvojio 28. marta 2009. Pobedivši Alekseja Evčenka posle 10 rundi. Prvi put, pojas je odbranio 5. oktobra prošle godine pobedivši Buthelzija na Banjici. Sada je red na novu odbranu.

Danas na merenju boksera Stefan je delovao smireno, spremno za borbu. Njegov protivnik Karlo Tabaghua ima odličnu boksersku karijeru. Rodom iz Gruzije sada živi u Stokholmu i ima 13 pobeda, 10 završio nokautom, i jedan poraz. Taj poraz mu je naneo Daniel Urbanski u Poljskoj 2009. kada se Stevanovićev sutrašnji protivnik borio za dva pojasa – Internacionalni titulu prvaka Poljske i omladinsku titulu u IBF verziji ali ne u velter kategoriji, u kojoj sutra nastupa već u srednjoj težinskoj diviziji.

Povezana vest:  Bokserski savez Srbije se oglasio povodom eventualnog nastupa Muamera Hukića na OI u Riju

-Dobro sam trenirao i spreman sam. Svi me pitaju da li ću nokautirati protivnika sutra na meču ali ring je magičan i sve će biti rešenu među konopcima. Naprno sam radio i siguran sam da će se trud isplatiti. Ostalo će gledaoci imati prilike da vide sutra na ringu. Oni koji dođu u Pinki i oni koji budu gledali preko televizije – rekao je Stefan Stevanović.

Povezana vest:  ZLATIBOR BOXING NIGHT, Piperski spreman za profi vode

Pored Stefana u ringu će se pojaviti i njegov brat Nikola Stevanović, ponosni vlasnik IBF Inter kontinentalne titule u lako srednjoj kategoriji. Naravno, Nikola „Džoni“ Stevanović neće braniti pojas već će imati meč za rang a protivnik će mu biti Hrvat Marjan Marković koji ima dve pobede (1 završen nokautom) i četiri poraza.

 

Program borbi:

IBF pojas u velter kategoriji – juniori

Povezana vest:  63. STRANDŽAT KUP, Poraz Orlova na startu takmičenja

10 rundi – Stefan Stevanović (Srbija, 9(2),0,0) – Karlo Tabaghua (Švedska, 13(10), 1,0)

Uvodne borbe:

8 rundi – lako srednja, Nikola Stevanović (Srbija, 19(7),1,1) – Marjan Marković (Hrvatska, 2(1),4,0)

8 rundi – kruzer, Sanel Papić (Srbija, 4(1),0,0) – Atila Makula (Mađarska, 2(1),4(3),0)

6 rundi – lako teška, Milan Kostić (Srbija, 3(1),1,0) – Nikola Matić (Bosna i Hercegovina, 1,5(2),0)

6 rundi – kruzer, Miša Nikolić (Srbija) – Mihajlo Finčar (Srbija)