51 pobednik kzn 3
51. BEOGRADSKI POBEDNIK
Drenovak: Pružićemo maksimum!
 
Jedan od najstarijih bokserskih turnira Beogradski pobednik na programu je ovog vikenda. U petak (19. april) u SC „Pinki” sa početkom u 15 časova, na dva ringa u četvrtfinalu, istovremeno, održaće se ukupno 36 borbi. na svakom ringu po 18 mečeva. U subotu će polufinale biti u isto vreme, 18 borbi, po devet na svakom ringu dok je finale zakazano za nedelju od 15 časova a ulaz je slobodan.
Srpski olimpijac Aleksandar Drenovak optimist je pred turnir.
– Dobro smo se pripremali. Verujem da ćemo pružiti maksimum. Turnir je značajan, jer nam trebaju jaki mečevi pred prvenstvo Evrope u Belorusiji i Mediteranske igre u Turskoj u prvom delu sezone. Želim tri borbe i da se plasiram u finale. Obećam da ću pružiti maksimum u ringu – rekao je Drenovak, najiskusniji član Orlova, učesnik OI u Londonu.
51 pobednik kzn 2Zoran Manojlović, selektor BSS, pored Drenovaka, za reprezentaciju bi trebalo da nastupaju još Miloš Baltić (52kg), Milan Živković (56kg), Vanja Bačić (60kg), Ivan Popović (64kg), Marko Nikolić (81kg) i Andrija Keković (+91kg). Izostaće Milutin i Branimir Stanković. Milutin u subotu boksuje u Kazahstanu meč Svetske serije, a Branimir je prošlog petka imao težak meč u istom takmičenju, gde je u pet rundi savladao Ukrajinca Denisa Berenjčuka, olimpijskog i svetskog vicešampiona.
Konkurencija na „Pobedniku” biće paklena. Predsednik BSS Velizar Đerić i njegov zamenik Božidar Tadić, najavili su učešće 72 boksera iz 13 zemalja.
Trener Orlova Miodrag Milić poziva navijače da pruže podršku našim borcima i najavljuje paklenu konkurenciju Orlovima u bugarskim olimpijcima Aleksandrovu (52kg) i Delaklijevu (60kg), Rumunima Adrianuu (56kg) i Juratoniju (75kg), Mađarima Kaludži (52kg), Vargi (60kg), Bačkaiu (69kg) i Harši (75kg), Česima Ščerbanu (60kg) i Hladeku (64kg). Uz borce iz Slovačke, Kanade, Australije, Škotske, Francuske, Kazahstana, Crne Gore i BiH, može se očekivati praznik boksa predstojećeg vikenda u Beogradu.
51 pobednik kzn 1
Povezana vest:  Ovo je prvi korak na putu ka vrhu, Piperski protiv Girkea