marko huk afolabi (1)

Huk: Spreman sam da „uništim“ Afolabija

Nemački bokser poreklom iz Srbije Marko Huk poručio je danas da će u ringu kazniti Britanca Ola Afolabija zbog njegovih verbalnih provokacija, tokom odbrane titule u krizer kategoriji u WBO verziji u Berlinu u subotu.
-Počinje da mi ide na nerve, ovoga puta ću ga uništiti – rekao je Huk uoči trećeg obračcuna sa Afolabijem.
Dvadesetosmogodišnji Huk pobedio je u prvom meču Afolabija jednoglasnom odlukom sudija u decembru 2009, dok je njihov drugi susret u maju prošle godine završen nerešeno.
Huk je u karijeri pobedio u 35 borbi, a izgubio je samo dve od ukupno 38 mečeva do sada.
-On kaže da je glumac i da se šminka. Ona će mu trebati posle meča, a daću mu i novac ako treba, da je kupi – poručio je branilac titule izazivaču.
Britanski bokser je otišao mnogo dalje u verbalnom ratu uoči meča.
-Koja ti je omiljena boja, ružičasta? U redu, kupiću ti posle meča roze kolica – rekao je Afolabi koji je u karijeri dobio 19 mečeva, dva izgubio, a četiri završio neodlučno.
Afolabi, čiji je nadimak Kriptonit, nije se borio još od poslednjeg meča protiv Huka u Erfurtu prošle godine.  Nosilac tiotule svetskog prvaka od avgusta 2009, Huk je jedini poraz doživeo u pokušaju da se oproba u teškoj kategoriji, kada je izgubio na poene od prvaka u WBA verziji Rusa Aleksandra Povetkina.

Povezana vest:  Bokserski savez Rusije gradi trening centar srpskim bokserima