boks devojke eu
KUP EU ZEMALJA ZA DEVOJKE U MAĐARSKOJ
Srpske gracije na Balatonu
 
Sutra počinje Kup zemalja Evropske unije u amaterskom – olimpijskom boksu za devojke. Srbiju će na ovom prestižnom turniru u Mađarskoj, na jezeru Balaton, predstavljati tri devojke i to: Milena Matović (GIF, Trstenik, mlada, do 75 kg), Lidija Marjanović (Niš 018, senior, do 64 kg) i Marija Stojanović (GIF, senior, do 69 kg).
Srpske dame su spremne za takmičenje i najavljuju barem jednu medalju.
-Spremna sam za mečeve. Naporno sam trenirala i zato će rezultat doći – bila je kratka Marija Stojanović.
Ninko Milenković (Niš 018) i Veroljub Mandžukić (GIF) su sa devojkama u Mađarskoj.
-Spremali smo se koliko smo mogli i koliko smo imali uslova ali sam siguran da će rezultat doći i da ćemo u Mađarskoj dostojno braniti boje Srbije. Na internetu sam gledao Mađare koji su domaćini. U svakoj uzrastnoj kategoriji – juniorke, mlade i seniorke imaju pun broj učesnica. Za kratko vreme su napredovali u ženskom boksu ali sam siguran da će naše devojke pokazati kako se boksuje za Srbiju – rekao je Mandžukić.
Pred put u Mađarsku što bolji sportski rezultat poželeo im je Velizar Đerić, predsednik Bokserskog saveza Srbije.
-Devojke su spremne i čini mi se da će osvetlati obraz srpskog boksa u Mađarskoj. Samo konstantnim radom u klubovima, uz pomoć Ministarstva omladine i sporta na čelu sa Alisom Marić i njenim saradnicima i Sportskog saveza Srbije ponovo možemo ostvariti blistave rezultate – rekao je Đerić. 
Povezana vest:  Poznati bokser Džoni Tapia pronađen mrtav