mane marceta 1

VEČE PROFI BOKSA BAJINA BAŠTA

Mane Marčeta: Pobeda poklon mom rodnom gradu

Srpski bokser Mane Marčeta boriće se 18.jula u rodnoj Bajinoj Bašti protiv Milana Mike Dašića koji boksuje pod zastavom Italije.
-Naravno da sam izuzetno motivisan za ovu borbu jer boksujem pred sugrađanima i navijačima i jedino što mogu da obećam je da će prisustvovati pravom spektaklu. Meč je predviđen u osam rundi, a kako su moje ambicije da se uskoro borim za jednu od titula u ovoj kategoriji, jasno je da ću te večeri dati sve od sebe – rekao je Marčeta i dodao da je ovo „usputna, ali vrlo važna stanica“.
Marčeta je dugo godina bio u amaterskom boksu i to kao reprezentativac Srbije, učesnik evropskih i svetskih prvenstava, a kada je osetio da je stigao do tačke kada više ne može da napreduje, odlučio je da pređe u profesionalce.
-Pripreme su bile veoma naporne, ali moram da istaknem da me entuzijazam ne napušta. Određena količina asdrenalina, koja je bila evidentna, kako se bliži meč.postaje sve jača, ali treme nema. Svestan sam svoje snage, svestan sam i koliko mogu, a uz to ni jednog trenutka ne potcenjujem protivnika – poručio je Marčeta i dodao da respektuje Dašića.
-Iako ima malo mečeva u profesionalnoj karijeri, opasan je protivnik. Respektujem ga, ali u mom gradu neka ostavi svaku nadu u uspeh kada bude izlazio na ring – poručio je Marčeta.
Superteškaš Marčeta naglasio je da je pomno analizirao protivnika.
-Taktika je veoma važan segment svake borbe i ja sam dobro proučio sve mane, ali i one druge, dobre osobine svog protivnika. Naravno, sve taktičke varijante ostaće nepoznate široj javnosti do same borbe. ‘Snimio’ sam rivala, video gde je opasan, a gde je „tanak“ – rekao je Marčeta koji u dosadašnjoj karijeri ima šest pobeda, bez poraza. 
On je poručio da će se na najbolji način predstaviti sugrađanima.
-Publika će me nositi, to je sigurno, ali me neće poneti toliko da se opustim. Svestan sam da moram kontrolisati sebe i protivnika, da moram ceo meč da odradim hladne glave, bez euforije – poručio je Marčeta.

Povezana vest:  Ljubiša Ignjatović: Džonijev stil je proizvod njegovog karaktera

 

FOTO: ATA Images