Carl Froch 2013

Meč Froč-Grouvs rasprodat za samo 11 minuta

Svih 18.000 ulaznica za obračun britanskih boksera Karla Froča i Džordža Grouvsa prodate su za samo 11 minuta, preneli su danas engleski elektronski mediji. Froč, zvani „Kobra“, braniće svoje titule u supersrednjoj kategoriji u verzijama WBA i IBF protiv lokalnog rivala „Svetog“ Džordža Grouvsa 23. novembra u Mančesteru.
-Svaki put kada čujem da se karte tako brzo prodaju, moram da se uštinem. Napuniti Arenu koja nije u mom rodnom gradu (Notingem) je stvar koja me čini pokornim. Jedva čekam da dođem u Mančester I stvarno se radujem što sam deo ovoga – rekao je 36-godišnji Froč.
Popularni „Kobra“ je bio finalista čuvenog turnira Super šest, u kome je izgubio od Andrea Vorda, a njegov borbeni rezime je jedan od najboljih u boksu, pošto se tukao bukvalno sa svakim ko nešto znači u supersrednjoj kategoriji.
Uprkos svojoj aroganciji i čudnim izjavama, stekao je poštovanje svih ljubitelja boksa svojim beskompromisnim stilom i time što nikoga nije izbegavao, iako je to postalo vrlo moderno u savremenom boksu. Froč i Grouvs ne gaje veliko poštovanje jedan prema drugom. „Kobra“ je u svom stilu rekao da njegov protivnik nema šta da traži s njim u ringu.
-Na njegovu žalost, u boksu je sve u nivoima, a ja sam u sasvim drugoj ligi od njega…Verujte mi kad vam kažem da će se ova borba završiti nokautom. Nokautiraću Džordža Grovsa u stilu. Ne poštujem ga kao osobu, jer on nije meni, četvorostrukom svetskom šampionu, pokazao poštovanje koje zaslužujem – rekao je Froč.
Grouvs je razbesneo rivala time što je sparingovao sa Dancem Mikelom Keslerom i tako mu pomogao da se spremi za duel sa Fročom. Novinarima je i danas rekao da ne vidi ništa loše u tome, kao i da je spreman da konačno postane šampion sveta.
-Ovo je veliki korak u napred. Ovo je 100 odsto moj trenutak i ne mogu da dođem da uđem u ring i pokažem svima da sam više nego spreman da ga pobedim…Ove optužbe je tipični Fročov kompleks više vrednosti – rekao je Grouvs.

Povezana vest:  Mejveder osuđen na tri meseca zatvora