velizar djeric skupstina bss dif

IZBORI U BOKS SAVEZU SRBIJE 2013
Đerić odlazi, ko su kandidati za predsednika BSS!
 
Prvi čovek Bokserskog saveza Srbije Velizar Đerić pre par dana podneo je ostavku na mesto predsednika Bokserskog saveza Srbije. Na konferenciji za medije Đerić, Božidar Tadić, zamenik predsednika BSS i Zoran Anđić, predsednik Nadzornog odbora obelodanili su ostavke i vanrednu izbornu skupštinu BSS najavili za 29. oktobar.
Okupljanje bokserskih poslenika zakazano je za 29. oktobar u 12 časova u Prvi rednoj komori Beograda a prijave kandidata se primaju do 26. oktobra u 12 časova, na adresu Bokserskog saveza Srbije. Prema statutu BSS na izbornoj skupštini može biti najviše četvorica kandidata, tako da svaki region može, maksimalno, da predloži po jednog.
Prema nekim informacijama koje kolaju, ovih dana, u bokserskim krugovima kandidati za predsednika su Vukašin Egić, bivši predsednik BK Vojvodina a sada prvi čovek BK Lupus iz Novog Sada, Velimir Ilić, ministar u Vladi Republike Srbije, inače bivši predsednik Atletskog saveza Srbije, Velja Jovović, biznismen iz Beograda, inače predsednik  FK Sinđelić, braća Ribać – Ivan i Dejan, bivši bokserski reprezentativci i bokseri u profi boksu, Božidar Tadić, dugogodišnji sportski radnik, kako u kik boksu tako sada prvi čovek BS Beograda, kao i braća Kačar – Slobodan i Tadija. Slobodan Kačar je bivši predsednik BSS a u petak se osvajač zlatne medalje na OI u Moskvi obratio medijima. Tadija Kačar je jedan od zagovornika da na mesto prvog čoveka BSS dođe Velimir Ilića ali, kako nezvanično saznajemo, i on ima aspiracije prema predsedničkoj stolici u BSS.
Naravno, statut BSS je jasan. Samo jednog kanidata svaki od četiri regiona može da predloži tako da ostaje da se sačeka 26. oktobar kada će stići sve prijave. Naravno, predsednika BSS očekuje „paklen“ posao tako da i zbog te činjenice ostaje da se vidi ko će hteti da se prihvati mesta predsednika BSS.
Dosadašnji predsednik BSS Velizar Đerić, oko reizbora na mesto predsednika BSS, u razgovoru za portal ATA Stars bio je kratak.
-Objasnio sam moje razloge za odlazak sa mesta predsednika BSS. Prethodnih dana mnogi su me zvali da ostanem, da će me reizabrati na Skupštini 29. oktobra. Moj stav je jasan. Odlazim sa mesta predsednika BSS a na skupštini će se zahvaliti svima i predati predsedavanje radnom telu i sačekati da se izabere novi predsednik, da se pozdravim sa njim. Ja ću uvek biti uz boks – rekao je Đerić
Povezana vest:  Ivander Holifild: Neću odustati od boksa dok ne ujedinim titule