dejan savic 1

Dejan Savić: Na nova pravila privikavamo se i mi i sudije

Trener vaterpolista Crvene zvezde Dejan Savić rekao je posle pobede nad Spartakom iz Volgograda da njegov tim mora da poboljša realizaciju sa igračem više i da se navikne na nova pravila u tom sportu.
Crveno-beli su večeras na beogradskom Tašmajdanu savladali ruskog predstavnika sa 12:10, u prvom kolu turnira F grupe druge runde kvalifikacija za Ligu šampiona.
-Kontrolisali smo utakmicu, ali nekoliko puta smo dozvolili protivniku da se vrati. Teško je odmah ući u takmičarski ritam i primetno je da moramo da poboljšamo realizaciju sa igračem više. Takođe i da se naviknemo na nova pravila. Moramo još da se privikavamo i mi i sudije“ – rekao je Savić posle meča.
Kapiten domaćina turnira Andrija Prlainović kazao je da je protiv Spartaka odigran težak meč, kao što se i očekivalo.
-Oni su veoma iskusna ekipa, pojedinci su igrali vaterpolo još dok sam ja bio dečak Imali smo lošu realizaciju sa igračem više, ali sve je razumljivo, početak je sezone. Sutra ćemo odmarati neke standardne prvotimce i šansu će dobiti oni što manje igraju. Nova pravila su dosta nejasna i u rukama su sudija. Vidi se da ona donose dosta golova, isključenja i šuteva sa pet metara – izjavio je Prlainović.
Strahinja Rašović je istakao da predstojeći rival, holandski Šurman, ne sme da se potceni.
-Želimo spremni da dočekamo meč sa Sintezom. koji će najverovatnije odlučivati o prvom mestu u grupi – poručio je Rašović.
U drugom kolu kvalifikacionog turnira u Beogradu Crvena zvezda igra protiv Šurmana sutra od 17 sati.

Povezana vest:  EVROINTER LIGA, Pobede Vojvodine i Honveda