aleksandar drenovak mec 1 ekvador
SP KAZAHSTAN 2013
Kvartet Orlova u Almati
 
-Dosta nam je snova! Idemo po medalju – rekao je Miodrag Milić, trener reprezentacije Srbije pred put u Kazahstan na Svetsko prvenstvo u boksu.
Novi planetarni skup u amaterskom – olimpijskom boksu srpskom boksu daje šansu da se stigne do novog odličja, medalje na SP dugo očekivanu, jubilarnu, 20 po redu. Ovoga puta okupljanje najboljih pesničara rezervisano je za Almatu u Kazahstanu. Srbiju će u magičnom četvorouglu predstavljati četvorica boksera i to: Miloš Baltić (do 52kg), Brenislav Bane Stanković (do 64kg), Aleksandar Drenovak (do 75kg) i Milutin Stanković (preko 91kg).
Iako dva dana pred polazak nije bilo izvesno da će Orlovi otputovati na Svetsko prvenstvo zbog finansijskih sredstava Ministarstvo omladine i sporta uplatilo je deo budžeta Bokserskog saveza Srbije, preko Olimpijskog komiteta Srbije, da bi kvartet srpskih boksera zajedno sa selektorom Zoranom Manojlovićem i Miodragom Milićem, trenerom reprezentacije otputovao na takmičenje.
Pre par dana Milić je rekao za nacionalni servis (RTS) da su bokseri spremni, da su se pripremali po klubovima a da su na završni deo priprema u Kraljevo stigli spremni.
Podsećanja radi Aleksandar Drenovak, bokser koji je posle 18 godina overio vizu za Oi u Londonu, nije nastupao na minulom Prvenstvu Srbije a, podsećanja radi u Londonu, u prvom kolu je pobedio boksera iz Ekvadora a u drugom je izgubio od Turčina Adema Kilića (20:11).
I tada je Drenovak bio realan i kratak:
-Izgubio sam ali nisam nezadovoljan.
Sada, pred put Drenovak je optimist.
-Daćemo sve što je u našoj moći da napravimo što bolji rezultat – rekao je Drenovak.
Ostaje da se vidi kakva će konkurencija da bude u Kazahstanu. Prema poslednjim informacijama u bivšoj Sovjetskoj republici okupiće se najbolji bokseri na svetu na takmičenju koje datira još od 1974.
Srbija (eks Jugoslavija) je do sada upisala 19 medalja (1 zlatna, 6 srebrnih i 12 bronzanih). Do poslednjeg pobedničkog postolja stigao je Nikola Sjekloća, sada davne 2003.
Branimir Stanković i Milutin Stanković su u proteklom periodu bili odlični u Svetskoj ligi ali ostaje da se vidi da li su „zaboravili“ da boksuju turnirski. Mladi Miloš Baltić na Prvenstvu Srbije izgubio je u borbi za finale ali nije boksovao u svojoj težinskoj kategoriji a i bio je u završnom delu priprema za SP u Kazahstanu tako da se od njega očekuje više nego solidan plasman. Činjenica više na ovom SP je i podatak da je baltić upravo ponikao u pogonu Miodraga Milića tako da ostaje da se vidi kakav će biti u Almati.
Povezana vest:  MEČ ZA WBO PRVAKA, Huk pobedio Afolabija i odbranio titulu u kruzer kategoriji