nikola_sjekloca_novi_sad

Srpska delegacija otputovala u Las Vegas na kongres WBC

 

Od 10. do 17. decembra u Las Vegasu, će se održati 49-ti Kongres World Boxing Councila (WBC), najmoćnije profesionalne organizacije na svetu. Srbiju će na ovom Kongresu predstavljati Prof. Dr. Miroslav Popović , predsednik SPBF i član Borda WBC, Velizar Đerić, predsednik BSS i predsednik Balkanaske profi federacije i Luka Popović, mećmejker. Iz Crne Gore putuje Milorad Mijo Martinović, predsednik Crnogorske federacije.

-Glavni razgovori vodiće se oko reorganizacije CISBB ogranka WBC-a (Združene nezavisne (ex SSSR) i Slovenske zemlje), kao i oko odabira izazivača za šampione WBC, a osnov mog putovanja je sledeci:

Povezana vest:  Bernard Hopkins srušio Formanov rekord

supersrednja kategorija Carl Froch, Velika Britanija – brani titulu 17. decembra u Nju Džersiju protiv WBA šampiona Andre Warda, a pobednik bi trebalo da boksuje sa IBF šampionom Lucian Buteom. Naš osnovni cilj je da WBC Internacionalni šampion Nikola Sjekloća dobije šansu da boksuje za WBC titulu prvaka sveta sa pobednikom meča Froch/Ward vs Bute – rekao je Luka Popović.

Povezana vest:  Solis mora na operaciju

Dejan Zlatičanin novi WBC Internacionalni šampion u lakoj kategoriji, treba da bude uvršten među prvih 15 izazivača na rang listama WBC, nakon izuzetne pobede u Podgorici, 26. novembra protiv izuzetnog Godfey Nzimandea iz Južne Afrike.

-Srpska i crnogorska federacija imaće istaknute uloge u novom sazivu CISBB-a, što će omogućiti našim bokserima napredak na rang listama WBC i borbama za velike titule.

Luka Popović će imati razgovor sa Enzom Jakoponi i Bobom Logistom (sekretarom i predsednikom Evropske bokserske unije) kako bi Spska profesionalna bokserska federacija dobila člana Upravnog odbora EBU na sledećem evropskom kongresu.

Povezana vest:  Srpski kadeti u borbi za evropske medalje u Mariboru

-Biće održani razgovori i sa najmoćnijim svetskim promoterima DON KING, DON MAJESKI, SAUERLAND EVENTS, ARENA BOX PROMOTION, OPI2000 oko potecnijalnih mečeva za titule koji bi se održali u Srbiji i Crnoj Gori. Biće prezentovana i „WBC Noć Crnogorskih šampiona II“ koja je planirana da se održi u junu  2012. godine u Budvi, a gde bi Nikola Sjekloća i Dejan Zlatičanin branili WBC Internacionalne titule – rekao je Luka Popović.